Jürgen Klopp og Georginio Wijnaldum

Liverpool som mister Georginio Wijnaldum gratis til PSG denne sommeren har økt behovet for ungt blod og forsterkninger på midtbanen, der Liverpool har en rekke nøkkelspillere i 30-årene. Liverpool har allerede styrket forsvaret ved å signere Ibrahima Konate i en overgang på 36 millioner pund fra RB Leipzig

Med Konate signert har Liverpool fått på plass et av sine viktigste mål for sommeren. De kommer sannsynligvis til å gå glipp av midtbanespilleren Florian Neuhaus fra Borussia Monchengladbach, som er nærme en avtale med Bayern München for 2022. Borussia Dortmunds Jadon Sancho vil være et mål hvis en seniorspiss forlater Anfield, men Manchester United leder jakten på den engelske kantspilleren.

Tror du United kommer foran Liverpool neste sesong også? Få gode stryktipsförslag varje lördag om fotball og Premier League.

I tillegg til Wijnaldum kan Liverpool være på utkikk etter å selge Naby Keita for å skaffe penger til forsterkning. Keita skal angivelig være ønsket av Brendan Rodgers og Leicester. Liverpool hentet Keita fra Bundesliga for 52 millioner pund, men får vel neppe tilbake hele den summen for afrikaneren.

Signeringen av Konate har gitt Liverpool, til tross for årets skademareritt, et overskudd av midtstoppere, slik at de kunne lytte til tilbud til Joel Matip, Nat Phillips og Ben Davies, som ennå ikke har spilt for førstelaget siden hans ankomst fra Preston North End i januar. Liverpool forventes ikke å gjøre Ozan Kabaks lån fra Schalke til en permanent avtale, mens keeper Adrian sannsynligvis får ny kontrakt om ikke nye krefter hentes inn til backup på keeperplass. Ben Woodburn og Harry Wilson kan gå, mens stallfyllet Xherdan Shaqiri og Divock Origi også er tilgjengelige for salg.

LES OGSÅ: Siste nytt om fremtiden til Mbappe

Men hvem er det som kan erstatte Georginio Wijnaldum? Nederlenderen har nesten har spilt alle kampene de fem siste årene for Liverpool. Han har spilt 47 kamper i snitt hver sesong og dermed ingen enkel mann å erstatte. Spilleren det har vært mest snakk om er den belgiske landslagspilleren Youri Tielemans.

Men her kan Klopp få konkurranse fra et hardt satsende Ole Gunnar Solskjær og Manchester United som også har blitt koblet til midtbanespilleren fra Leicester City.

Tielemans som kom til klubben fra AS Monaco i januar 2019. Han har vært strålende denne sesongen og ble matchvinner i Leicesters første FA-cup-seier.

I følge den belgiske journalisten Sven Claes, er United svært interessert i å signere spilleren, men de kan altså forvente seg konkurranse både fra Premier League og en av de spanske storklubbene. Og et godt EM kan gjøre prislappen enda stivere.

Claes tipser også Tielemans verdi til å være rundt 55-65 millioner pund, og det er usikkert om Liverpool eller United har råd til det gitt det omfanget av coronaviruspandemien har hatt på Premier League-klubbene. Men her kan altså Naby Keita gå motsatt vei og bli en avgjørende faktor i den økonomiske pakken for klubben fra Merseyside.