Thiaw. (foto: schalke, twitter)

Fra 2010-15 var Malick Thiaw innom tre ulike klubber/akademier. Fortuna Düsseldorf, Bayer Leverkusen og Gladback. I 2015 gikk turen til akademiet hos Schalke 04. Den stolte Bundesligaklubben viste å gi de beste utviklingsmulilghetene for den unge midtstopperen. Schalke gjorde noe så uhørt (for supporterne) å rykke ned forrige sesong, dette har vært alt annet enn en nedtur for 20-åringen.

Schalke 04 ble tvunget til å ta frem motorsagen for å kutte utgiftene da inntekter fra 2. Bundesliga skulle inn i budsjettet for 2021/22-sesongen. Dette har åpnet opp for en gjeng med unge spillere som har fått tilgang til kamparenaen.

Les: Goal: Enighet om Vlahovic-overgang til ville 900 millioner

Malick Thiaw har vært på banen i samtlige 20 seriekamper denne sesongen, og har posisjonert seg som en nøkkelspiller bak det som kan bli Schalkes direkte retur til Bundesliga. I overgangen til februar ligger Thiaw og gjengen på en 4. plass, 5 poeng bak Darmstadt på topp.

Om Schalke 04 får dra nytte av den tyske u-landslagsspilleren lenge, det er heller tvilsomt. Ifølge Sky Italia er Paulo Maldini og AC Milan i forhandllinger om å hente 20-åringen i januar, men ikke uten konkurranse. Sky Italia hevder Liverpool også har Thiaw på ønskelista og skal kjempe for denne signaturen.

At Liverpool er på banen, med en tradisjon for å velge midtstoppere som når ypperste, ypperste klasse, sier dette mye om potensialet til Thiaw.

Les på Engelske klubber: 74 år gamle Roy Hodgson erstatter Claudio Ranieri som Watford-manager

Timingen er elendig for Schalke 04 i kamp om opprykk, men mens klubben befinner seg i en posisjon i andredivisjon uten særlig sterke forhandlingskort, har Thiaw skjønt at ventetiden er over. Den tyske U21-landslagsspilleren med 23 Bundesliga-kamper bak seg (før nedrykk) er klar for et gigantskritt til San Siro eller Anfield.

Les: Presser på for opprykk – henter inn tidligere Chelsea-keeper

Liverpool har ikke mange dagene på seg hvis de vil endre 20-åringens kurs mot Milano.