Duje Caleta-Car

Liverpool var ute etter midtstopper Duje Caleta-Car mens han spilte for Marseille, men sjefene på Anfield sov i timen da Southampton i fjor sommer snappet 26 åringen opp for bare 8 millioner euro.

Liverpool og Marseille var enige, det gikk så langt at Duje Caleta-Car var på en flyplass i Marseille i januar 2021 klar til å dra til England, men han fikk kontrabeskjed og gikk aldri ombord i flyet. De fleste tror at hans franske arbeidsgivere følte at de ikke ville ha nok tid til å erstatte ham, så de droppet avtalen med Liverpool.

Les: Ødegaard er den vise: Alle respekterer, beundrer og følger ham

Første gang Liverpool og Southampton møttes med Duje Caleta-Car i troppen hadde kroaten følgende forklaring for hva som hadde skjedd:

«Det skjedde veldig fort,» sa Caleta-Car til Hampshire Live.

«Du vet, de får mange skadede spillere – midtforsvarere – så agenten min ringte meg og sa til meg at Liverpool er der.

«De er noe annerledes, og jeg ønsket å bli med dem fordi Liverpool er en av de største klubbene i verden.

«Men det skjedde ikke. Det var noe mellom Marseille og Liverpool, men jeg vil ikke gå inn på hva som skjedde.

«Men nå er jeg her [i Southampton] og nyter det virkelig her i England. Vi spiller mot Liverpool nå, så det vil være en god test.»

Les: Chelsea vil ikke stanse Thiago Silva

Vel, noen måneder senere er Liverpool igjen aktuell.

Sky Sports melder at Duje Caleta-Car ikke blir med Southampton ned i Championsship og at interessen fra Liverpool fortsatt er tilstede. – Faktisk ønsker han seg vekk uansett om The Saints klarer å få til et mirakel og bli i Premier League. Dette på grunn for lite spilletid med bare 13.kamper og «generell» dårlig steming i klubben.

Det skal komme et bud fra Anfield i løpet av kort tid, et bud som kan være lavt fordi alle vet at kroaten ønsker seg bort og at Southampton i praksis ikke har noe valg til tross for avtale frem til 2025.

En annen midtstopper som har blitt nevnt i forbindelse med Liverpool den siste tiden er Nice-forsvarer Jean-Clair Todibo.