Liverpool har allerede tatt flere poeng enn totalen til Manchester United sist sesong

Top Article ad

Januar er ikke over enda og Liverpool er ikke bare på vei til å vinne Premier League, de kommer til å gjøre det historisk tidlig. Det sier mye når de allerede nå har gått forbi Manchester Uniteds totalt poengsum fra sist sesong.

Liverpool forlenget sin uovervinnelige Premier League-sesong med en 2-1-seier mot Wolverhampton Wanderers torsdag kveld. – En seier som satt langt inne, men de vant. Tidlig mål fra Jordan Henderson og sent seiersmål av Roberto Firmino etter Raul Jimenez utligning sørget nok en gang for at Liverpool kunne kreve alle tre poengene.

Les: Mens United kaver på overgangsmarkedet styrer Liverpool seg inn mot Isco

Wolverhampton hadde sin del av sjansene spesielt Adama Traore skapte problemer og minnet Liverpool manager Jurgen Klopp hvorfor han seriøst tenker å legge inn et bud på en kraftige spissen til sommeren.

Liverpool leder med 16 poeng over Manchester City, noe som betyr at de kan tape så mange som seks av de 15 siste kampene sine og fortsatt sikre Premier League-tittelen.

Det er ikke overraskende at det har vært den beste starten på en europeisk topp fem ligasesong i moderne tid.

Mest bemerkelsesverdig er de er ni kamper fra å matche Arsenals ‘uovervinnelige’ 49 kamper ubeseiret. (2002-2004)

Les: Bild: Chelsea leier ut Andreas Christensen

Og poengene deres er allerede så imponerende at Liverpool-fansen har rikelig med ammunisjon å erte Manchester United-fansen med.

For det første er de nå 33 poeng over sine historiske rivaler, har en overordnet målforskjell med 32 og har nesten dobbelt så mye poeng.

Det, og det faktum at Liverpool allerede har vunnet flere kamper (23) enn historiens svakeste Premier League-mestere: United i 1996/97.

Men den mest forbannende statistikken av alt er at Liverpool allerede har flere poeng enn United klarte gjennom hele forrige sesong.

Jurgen Klopps menn har akkurat nå 67 poeng, mens United-halvparten administrert av Jose Mourinho og Ole Gunnar Solskjær landet på 66.

Det til tross for at dette Liverpool-laget har spilt 15 færre kamper.

Skille mellom Liverpool og United ser ut til å være det fullstendig motsatte enn for et tiår siden, da Roy Hodgson så på fra Anfield da Sir Alex Ferguson dominerte.

Manchester United kan i det minste trøste seg med at de ikke er alene, ingen kan stoppe Liverpool akkurat nå, og de må objektivt sett betraktes som det beste laget i Premier Leagues historie.