Lionel Messi og Jordi Alba

Barcelona som fortsatt er i økonomisk krise fikk en nedslående nyhet fra La Liga da de presenterte lønnstaket til klubber i ligaen. – Inneværende sesong er lønnstaget for Barcelona 270 millioner euro, mens Real Madrid som har en god økonomi kan bruke 747 millioner euro på lønninger. – Klart høyest i La Liga, på andreplass Atletico Madrid 303 millioner euro.

Neste sesong blir det tynnere for Barcelona, mens Real Madrid kan dure frem på samme nivå som sist sesong. Neste år er lønnstaket ned 66 millioner euro til 204 millioner euro. – Noe som er omtrent halvparten av hva klubben faktisk betaler i dag og som er årsaken til at de er underlagt streng overvåkning fra La Liga.

LES: Sky Sports: Solskjær klar til å hoppe inn på kort varsel

Barcelona sin aller største stjerne Lionel Messi forlot Barcelona i 2021, det samme gjorde Jordi Alba to år senere. (Begge har landet i Inter Miami)

Cadena SER melder at Barcelona forsatt betaler lønn til flere spillere som har sluttet, inkludert Messi og Alba: «Det er allment kjent at Barcelona har det veldig vanskelig økonomisk. Til og med så vanskelig at de fortsatt betaler lønn til spillere som sluttet for år siden, ifølge Cadena SER»

Radiokanalen opplyser at den katalanske klubben måtte utsette lønnsutbetalinger som skulle gjøres under pandemien på grunn av den dårlig økonomien. Derfor får flere spillere fortsatt lønn fra Barcelona. To av dem vil være Inter Miami-duoen Lionel Messi (forlot Barcelona i 2021) og Jordi Alba (forlot i 2023).

Bortsett fra den grunnleggende bekymringen i seg selv, at Barcelona betaler ut penger til spillere som ikke blir, er det et annet dilemma. Lønnene er inkludert i La Ligas lønnstak, som er grunnlaget for hvilke spillere som kan signeres og registreres.

Les på F7: Real Madrid-treneren kan få seg en stor negativ overraskelse ved neste supersignering

De katalanske gigantene har hatt problemer med lønnstaket flere ganger siden det ble innført.