Store smil etter stjernesigneringen, så er Lewandowski en av "de dødlige" hos Barca. (foto: barca, twitter)

Da Bayern-bossen fikk spørsmålet om hvordan det ville bli å miste Bundesligas og klubbens største målgarantist, minnet Oliver Kahn omgivelsene på at Bayern har også spilt Lewandowski stor. I den røde drakta var mye av spillet styrt på nr. 9 i spiss, som Erling Haaland også ble matet av Dortmund-spillerne. Etter 108 minutter i Barca-drakt har Lewandowski skjønt at ingenting kommer gratis i ny klubb.

Vi husker Antoine Griezmann da han trodde han hadde kommet til det grønneste gresset etter den brå overgangen fra Atletico Madrid i 2019. De første to sesongene i Barca-drakt brukte han på å i det hele tatt få ballen. Messi var navet, Griezmann var konstant på løp uten ball – og uten å få ballen.

LES: Marcelo Bielsa «står bak» Raphinhas spektakulære overgang fra bunnen av Premier League til Barcelona

Lewandowski har hatt sine første 108 minutter på kamparenaen i testkamper. Forrige sesong scoret 33-åringen i gjennomsnitt hvert 80 minutter, så dette må være en snodig situasjon for den polske spilleren.

Xavi er klar over utfordringen.

Etter 2-2 kampen mot Juventus natt til onsdag var det Ousmane Dembélé som sto bak begge scoringene.

-Vi må se mer etter Lewandowski (på banen), spesielt når de presser oss. Vi trenger at han er mer aktiv i motstandernes halvdel, det er målet vårt, sier Xavi etter kampen.

LES: Toårskontrakt ligger klar på bordet for Kasper Schmeichel

Raphinha har vært råtent på å vise sin verdi, og har markert seg med scoringer inkludert den matchvinnende mot Real Madrid. Dembélé vet han måles på scoringer, og har ekstremt mye å bevise etter sesonger med tørke. For Lewandowski blir den første utfordringen i det hele tatt få ballen, den andre å holde Aubameyang og Memphis Depay på benken.

LES: Benzema er alt annet enn klar

Superstjernestatusen Lewandowski hadde hos Bayern München der alle spillerne visste hvem de skulle sende ballen til, betyr lite på Camp Nou fremover. Her må det jobbes og skapes. Vi håper bare at Barcelona har lært av Griezmann-historien, eller som Guardiola sa det da han hadde signert Erling Haaland: «Vi skal tilpasse oss hans styrker, ikke omvendt».