Klar for Leo. (foto: barca, twitter)

Endelig er VM-sluttspillet over for Xavi. Barca-treneren må ha vridd seg i sofaen da han så landslaget sitt bli sendt ut allerede i 8.-delsfinalen mot Marokko! Landslagsspillerne har returnert for full trening og Xavi må lykkes fra første La Liga-kamp. Champions League er over, Europaliga-billetten kan bli rappet av Manchester United, så suksess i La Liga må komme for Barca. Da er det en stor lettelse for Barca-treneren at han kan stille til byderbyet på lørdag med sin største målgarantist.

I tillegg til de tre poengene Barcelona trenger for å holde Real Madrid på avstand fra førsteplass på La Liga-tabellen (to poeng bak), er dette oppgjøret Gerard Pique har beskrevet som «mer intens enn El Clasico» Xavi vet bedre enn noen at du ikke taper mot Espanyol – uansett.

Inn mot derbyet sto en tre kampers-karantene på Robert Lewandowski etter rødt kort mot Osasuna (og påfølgende gnidning av langefinger på nesa i retning kampens dommer). Nr. 9 har vært Xavis målgarantist med 13 scoringer på 14 La Liga-kamper, tre kamper uten Lewandowski ville ha vært en minikrise for Barca.

Barcelona mente det var for hard straff, nå viser det seg at ankedomstolen er enig med Barca.

Dette betyr at Lewandowski «slippes fri» og kan fortsette å skyte Barca mot La Liga-tittelen. Vi tipper Lewandowski feirer dette med scoringer på lørdag.