Legger midtbanespiller til sin storsatsning

(c) Øygarden FK: Mathias Dahl Abelsen

Øygarden fotball som er en «samling» av klubber i nærheten av Nestsotra viser med all tydelighet at de er seriøse i sine ambisiøse mål når de bygger opp til sin første sesong som ny klubb.

Det blir en tøffere sesong i OBOS-ligaen enn på veldig lenge, regner ikke med at nynedrykkede Lillestrøm har tenkt il å gi ved dørene, ei heller Tromsø hvis de får orden på sysakene sine.

Les: «De har nok gode angripere, så jeg håper de ikke signerer Cavani»

Øygarden FK har sikret seg en erfaren midtbanespiller i 25 årige Mathias Dahl Abelsen. Med flere sesonger i OBOS-ligaen for klubber som Tromsdalen og Skeid, har Mathias en erfaring han håper kan bidra positivt når Øygarden FK står foran en meget spennende sesong.

Så langt i år har Øygarden hentet inn Kyle Cameron Walter Spence som har spilt på Skottland sitt landslag og Fabian Filip Rimestad fra Fana.


Abelsen kommer opprinnelig fra Sortland og har spilt for Sortland, Alta, Tromsdalen, Skeid og Mjølner i sin fotballkarriere. Etter en halv sesong i Mjølner melder han nå overgang til Øygarden FK der han håper å kapre 10er rollen på midtbanen. «Jeg har også spilt både dyp sentral midtbane og indreløper, så jeg har ingenting i mot å forsøke meg også der» sier Mathias når nettansvarlige i klubben vi snakker med han i forkant av årets første fotballtrening i Sotra Arena.

Les: Merkelig å spille for Barcelona når man liker engelsk fotball best

Av positive egenskaper på banen velger Mathias å trekke frem et godt blikk for spillet og en slepen pasningsfot. Egenskaper som undertegnede er helt sikker vil komme til sin rette på en helt ny og imponerende naturgressbane på Ågotnes.

Hva tenker du om 2020 sesongen? «Jeg håper at Øygarden klarer å stabilisere seg rundt kvalikplass som de 2 foregående sesongene og at man spiller en type fotball som begeistrer både egne og andre lag sine supportere».

Hvorfor Øygarden FK? «Jeg har spilt mot NestSotra de 3 siste sesongene og har en god kjennskap til klubben. Jeg er veldig imponert over stabiliteten til klubben som kjemper mot andre klubber med betydelig større budsjett. At laget også spiller sitt eget spill uansett motstand var også en viktig faktor for at jeg i år velger å flytte sørover for å bli med på prosjekt Øygarden FK!»