Nuri Şahin

I dag ble lagkameratene til Nuri Şahin informert om at de ikke lenger var kamerater, men at fra og med i dag var den defensive midtbanespilleren deres nye sjef. – Dette har tydelivis blitt planlagt en stund, for overgangen var spiller til manager var sømløs.

Den tysk/tyrkiske fotballspilleren er en ekte Borussia Dortmund legende som også har spilt for Real Madrid, Liverpool, Feyenoord og Werder Bremen før han endte opp i Tyrkia.

Les: Liverpool taper kampen mot Newcastle

Under Jürgen Klopps ledelse etablerte han seg som særdeles viktig i det Dortmund-laget som vant Bundesliga i 2010-11. Han ble kåret til sesongens beste spiller.

Han ble deretter rekruttert av Real Madrid, der karrieren vaklet på grunn av skader og mangel på spilletid. Som et resultat ble han lånt ut til Liverpool og deretter tilbake til Dortmund, før han returnerte til Dortmund permanent i 2014. Det ble deretter en cup -tittel og to tyske Super Cup -titler.

I 2018 forlot han Dortmund igjen til Werder Bremen, før han endelig flyttet til tyrkiske Antalyaspor – hvor han i dag, etter en sesong bestemte seg for å gi seg som aktiv. – Umiddelbart ble det informert at han blir klubbens nye manager og skal lede laget i dagnes kampen mot Sivaspor lørdag ettermiddag – samme dag som han avslutter karrieren.

Totalt var det 428 kamper, 38 mål og 69 assists for Şahin gjennom hele karrieren. I tillegg gjorde han 52 internasjonale kamper for det tyrkiske landslaget, der han stod for to mål.

Les på Engelske Klubber: Ole Gunnar Solskjær svetter ikke av Sir Alex Ferguson