Glade gutter

Stephen Andrew «Steve» Bould har hatt ansvaret for U23 laget siden juni 2019 da han byttet jobb med Freddie Ljungberg som en del av en større omorganisering. – Nå har han fått sparken etter 30 år i klubben både som spiller og trener.

Bould var en del av den legendariske backrekken med Lee Dixon, Tony Adams og Nigel Winterburn under ledelse av George Graham og Arsene Wenger. I løpet av sin 11-årige år som spiller i klubben klubben vant midtstopperen ligatittelen tre ganger og FA Cup to ganger, og fikk totalt 287 kamper.

Les: Manchester United feier Ajax bud på 150 millioner av banen

58-åringen har de siste årene trent Arsenals U-23-lag. Før det var han Arsène Wengers assistent i syv år.

Ifølge Evening Standard må den tidligere stopperkjempen gå som en del av omstruktureringen av klubben.

Han kom tilbake til Arsenal som trener for ungdomslag i juni 2001 og ledet under 18-årene til back-to-back Premier Academy League-titler i 2009 og 2010, samt FA Youth Cup i sesongen 2008-09.

I mai 2012 ble han forfremmet til assisterende manager, og erstattet Pat Rice. Han hadde rollen i syv år før han vendte oppmerksomheten mot U23 laget.

Per Mertesacker har ansvaret for akademiet, men dette har ikke vært en sesong å skrive hjem om for de yngre aldersgruppene. Arsenal endte på 10. plass i PL2 Under 23-ligaen denne sesongen, selv om resultatene selvfølgelig er mindre signifikante enn spillerutvikling for akademier.

«Omorganiseringen» kan heller beskrives som friksjon mellom ny og gammel metodikk.

Bould har stolt tjent klubben i over 30 år.

Les: Suksess for Xabi Alonso