Kalvin Phillips. (foto: West Ham)

Leeds har klart å snu fallet i deres første sesong nede i Championship. Alt så ganske mørkt ut sist sommer da Daniel Farke overtok som manager. Bak seg hadde klubben en Premier League sesong hvor de endte på 19.plass med bare 31.poeng.

Det tok litt tid før den tyske manageren fikk orden i rekkene, men etterhvert som inneværende sesong skred frem ser de mer og mer ut som en Premier League klubb igjen. – Det planlegges for neste år og øverst på ønskelisten til alle som har noen som helst tilknytning til Elland Road, å hente tilbake Kalvin Phillips.

Les: Manchester United kan nå løse Jadon Sancho-problemet

Etter 3 – 1 seieren første april mot Hull ser opprykk til Premier League mer og mer sannsynlig ut, men det betyr ikke at de kommer til å vasse i penger på Elland Road. Leeds øyner en svært rimelig deal for Manchester City-floppen Kalvin Phillips, men de har også fått med seg utvikllingen til deres gamle helt de siste årene og er redde for å gå på en smell.

28 åringen West Ham på lån for resten av denne sesongen i januar og har spilt ni kamper så langt. Daily Star slår fast at West Ham ikke er lenger er interessert i å signere Phillips permanent.

Tidligere denne uken skrev The Sun at Leeds er interessert i å hente Phillips tilbake – hvis klubben kommer seg til Premier League – og i så fall kan det ifølge Daily Star bli et betydelig lønnskutt for den engelske midtbanespilleren. Phillips tjener 150.000 pund, omtrent to millioner kroner i uken i City, noe Leeds sies å ikke være i stand til å betale.

Phillips har spilt 234 kamper for Leeds. Han dro til City i 2022 og har kontrakt ut 2028. Med Manchester City har han spilt 31 kamper.

Les: Uwe Rössler drar frem signaturpennen for mer suksess