Junior Firpo har endelig gjort seg fortjent til tillit i den hvite drakta. (foto: leeds, twitter)

Det er sterke ord fra Junior Firpo som nå spiller for et Leeds lag som igjen er ute av det gode selskapet. – Den tidligere Barcelona- og Real Betis ventrebacken Junior Firpo hevder at Leeds United-spillerne heller ville rykket ned med Marcelo Bielsa for to sesonger siden enn å forbli i Premier League.

Jesse Marsch hadde nettopp fått sparken fra RB Leipzig etter å ha ledet den tyske storklubben fra 1.juli til 5.desember. På nyåret overtok han overraskende Leeds, en jobb han holdt i omtrent et år. – Han er for tiden «uten klubb».

27-åringen flyttet delvis til Leeds for sportsdirektør Victor Orta, nå i Sevilla, og manager Marcelo Bielsa, som begge dro ikke lenge etter hans ankomst. Han hadde han takket nei til Inter Milan for å holde familien stabil ettersom sønnen var på intensivavdeling i Barcelona på den tiden. Det var på slutten av hans første sesong i Catalonia, men da hans andre sommer kom, var han klar til å dra. Firpo forklarte at det var Orta han snakket med først.

Les: Vil bruke Jadon Sancho i gigantisk bytteavtale

«Den første var Victor Orta, sportsdirektøren. Han var veldig på topp. Han er interessert i deg, i familien din, han er den første som skriver til deg hvis du er skadet, han hjelper deg i mange daglige ting… Det var også Bielsa og trenerteamet hans, som var spansktalende og Jeg skulle kunne kommunisere mye bedre, selv om jeg også snakker engelsk. De hadde gjort det veldig bra forrige sesong, nær de europeiske posisjonene.

«Selvfølgelig var det også Premier League – jeg ønsket å spille der, det er den beste ligaen i verden. Leeds-garderoben er en av de beste jeg noen gang har vært i. Se, her om dagen – onsdag, åtte på kvelden, -3 grader, de aller fleste må jobbe dagen etter… og Elland Road var full. Og vi rykket nettopp ned, ikke sant.»

Junior Firpo som spiller for den Den dominikanske republikk til tross for at han også har spansk pass, håper å komme seg til OL neste år, forklarte nøyaktig hvordan Marcelo Bielsa rettferdiggjorde «El Loco» [The crazy guy] kallenavnet sitt til Relevo.

«Han var litt gal, som kallenavnet hans sier, men til det bedre. Han var veldig opptatt av detaljer. Før du ga en god pasning, var det ikke verdt det. Og du kan gjenta det 50 ganger. Det spiller ingen rolle at du scoret målet i målet, men siden ballen ikke beveget seg godt med riktig rotasjon som han trodde, ble det ikke gjort bra.»

Les: Ny uke og ny klubb som Frank Lampard er superaktuell for

Da Bielsa dro, traff det Firpo hardt.

«Det var en av de vanskeligste treneravskjedene jeg noen gang har opplevd. Alle spillerne som hadde vært med ham i flere år, gråt i garderoben. Det var som når du vet at noe kommer til å synke, men du vil heller at det synker med det enn å redde det med noen andre, det var den følelsen. Vi ble mirakuløst reddet i den siste kampen, fansen sang navnet hans. Det var en veldig vanskelig avgjørelse for klubben.»

Siden Bielsas avgang har det vært et tøft løp for Leeds United, med Jesse Marsch, Michael Skubala, Javi Gracia og Sam Allardyce som alle tok ansvar for kampene, før nåværende trener Daniel Farke fikk jobben. Bielsa har siden gått inn på det uruguayanske landslaget, hvor han har La Celeste på andreplass i den søramerikanske verdenscupkvalifiseringen, med to seire fra to mot Argentina og Brasil.