Tenkeren.

Leeds manager Marcelo Bielsa avslørte grunnen til at Leeds nok en gang har funnet frem til formen som vil bringe den tidligere storklubben tilbake til Premier League.

Med fire seiere på rad møtte de i går sine lokale rivaler Huddersfield, en kamp de vant uten å anstrenge seg spesielt mye 2 – 0. Samtidig tapte West Brom mot Swansea og måtte dermed gi fra seg førsteplassen i Championship. For bare et par uker siden hadde de en komfortabel ledelse som få trodde Leeds skulle ta igjen.

Etter kampen sa Bielsa: “Det var en kamp der vi forsvarte godt. Vi fikk ikke skikkelige sjanser, bare den i første omgang. I angrep kunne vi ha scoret kanskje ett mål til. Uansett gjorde laget det veldig bra i angrep også. ”

Les: Hentet Zlatan til AC Milan – nå har hodene begynt å rulle

Leeds har etter 37 kamper 71 poeng et poeng mer enn West Bromwich. Avstanden ned til Fullham som er nærmeste til å kunne ta fra Leeds plassen for direkte opprykk begynner å bli komfortabel, pr nå har de 64 poeng.

Midtbanegeneral Kalvin Phillips var ikke med i gårsdagens kampdagstropp, noe som gjorde at midtbacken Ben White gikk inn i hans rolle.

Angående Phillips fravær sa Bielsa: «Ja, helt til i går hadde han mange muligheter til å spille, men i går bestemte vi oss for å ikke spille ham.»

Les på F7: Tjente ikke nok, nå vasker hun naken

“Det er ikke alvorlig. Den siste kampen hadde han en grense, men støttet godt smertene. Følte mer ubehagelig denne uken, men håper å være tilbake neste uke. ”

White var imponerende i sin nye rolle «Hvis han spiller 10 eller 15 kamper i denne posisjonen, vil han ha innvirkning på samme måte som han gjør som midtbacken.

”For en midtback er det en veldig god mulighet til å spille som midtbanespiller, og det er nødvendig.

“For en posisjonell midtbanespiller er det nødvendig å spille som midtback. Disse stillingene ligger nær hverandre»

Spissen Patrick Bamford kom satte inn et mål, noe han ikke har oppnådd med den regelmessigheten mange Leeds-fans ville ønsket denne sesongen.

Bielsa var forståelig fornøyd for spissen sin: “Glad for ham. Center-forward må score, og han har ikke gjort det på lenge. I dag scoret han et typisk mål fra en i hans posisjon. Det kommer til å være nyttig for ham. ”

Leeds har gjennomført en bemerkelsesverdige endring, fra å være slappe og impotente etter jul spiller de med overbevisning på en måte som vil vinne kamper også i Premier League. Bielsa peker på større effektivitet i alle ledd:

“Jeg ser ikke forskjell i ytelse. Jeg kan se en forskjell i effektivitet, ”

”I begge perioder angrep laget godt. Det er øyeblikk hvor du forsvarer deg godt og endrer spille. Det er øyeblikk hvor du angriper godt og ikke scorer. Laget i forsvar og angrep hadde et tilsvarende bevegelser i begge perioder.

Nå skårer vi lettere, og vi unngikk at motstanderen scoret, men ytelsen og stilen er lik. Det er hva som skjer i begge boksene som er forskjellig. ”