Nigel Martyn

Leeds-legende Nigel Martyn startet ut som midtbanespiller, men fant ut at han var bedre mellom stengene. – Nå er han redd for hva det hvil gjøre med Leeds hvis de henter Manchester United sin fremtidige stjernekeeper Dean Henderson i januar.

Det er hvilket signal klubben sender og innvirkningen det vil få på garderoben. – Leeds har sett han på nært hold, Henderson har imponert på sine to sesonger på lån Yorkshire-rivalene Sheffield United. (Han var viktig i deres opprykk til Premier League og den imponerende 9.nd plassen sist sesong).

Les: To endringer var det som skulle til for å tenne United-fyrverkeriet

Den 23 år gamle keeperen har imidlertid siden returnert til Old Trafford og knapt fått spille. Han har faktisk bare tre kamper i alle konkurranser denne sesongen.

Henderson skal være opptatt av et nytt utlån, dette til tross for at Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær nekter for at det kommer til å skje. Keeperen trenger jevnlig spilletid for å øke sjansene for å bli England nr. 1 for neste sommers EM.

Både Leeds og Brighton tar han gjerne i mot, men Martyn, som spilte mer enn 270 kamper for klubben, har sine forbehold.

Han mener at selv om Henderson ville være en god signering, ville han også opprøre klubbens nåværende keepere.

«Han ville være en god signering, gitt hvor godt han spilte for Sheffield United,» sa Martyn til The Boot Room.

“Det ville være tøft mot Meslier, men han er bare 20. Han er en for fremtiden. Jeg vil gjerne ha en eldre målvakt, men det er ingen grunn til å endre det».

«Hvis de går etter Henderson, er det bekymringsfullt for Casilla, det betyr i praksis han er ferdig i klubben. Hvis Man United ikke vil selge, vil det skape uro blant keeperne som vil holde seg etter utlånet er over».

«Hvis det blir et kjøp er jeg mye mer positiv til en overgang».

Les på F7: Roman Abramovich er ikke den rikeste Premier League eieren

Meslier har imponert for Leeds denne sesongen, til tross for at Bielsas menn hadde den nest verste forsvarsrekorden i Premier League.