Ruben Amorim

Skal vi tro rapportene fra Portugal er Ruben Amorim det neste store som kommer ut av Sporting. – Amorim som foruten et lite opphold i sanddynene nede i Midtøsten har bare spilt for klubber i Portugal og mesteparten av den tiden for Benfica.

36 åringen har resultater som backer opp hans rykter som en eksepsjonell trener. -Sporting har tapt bare to ganger hele sesongen, og de er ni poeng klare på toppen av Premierira Liga-tabellen. De har også allerede vunnet ligacupen under Amorim, som tok over for 12 måneder siden. Suksessen er overraskende, veldig få kan vise til slike resultater i en så ung alder.

Les: Prins varsler oppkjøp av tradisjonsrik klubb – garantert ikke ute etter å flikke på logoer

Dette har fått to Premier League klubber til å følge ekstra nøye med, Leeds United og Leicester City.

Marcelo Bielsas fremtid på Elland Road er langt fra avklart og det forventes at Leicester manager Brendan Rodgers vil gå videre til en større klubb i løpet av et år eller to.

Leeds er naturlig nok keen på å forlenge avtalen med Marcelo Bielsa, en avtale som går ut på dato til sommeren, han har antydet at de vil skrive under på en «rullerende avtale» hva nå det enn betyr.

Bielsa som alltid har litt kompliserte svart på forholdsvis enkle måned hadde følgende å melde forrige måned: “Jeg tenker aldri på min profesjonelle fremtid.

“Men det finnes ikke noe bedre enn det Leeds representerer. Gitt klubben er og deres prinsippene. På grunn av publikum, stadion, fansen på grunn av prosjektet klubben gjennomfører, på grunn av kunnskapen jeg har og menneskene her, det er det mye kunnskap jeg har samlet».

«På grunn av å være integrert i byen og også til denne regionen i England og også det som omgir oss, Yorkshire.»

En Bola skriver at «spesielt de siste ukene» har Leeds og Leicester speidere fulgt Sporting «nærmere». Ingen av klubbene har gjort noen offisiell tilnærming eller kontakt ennå, men representantene for Amorim har «allerede blitt undersøkt av noen mellommenn».

Les: Sergio Ramos erstatter passer perfekt sammen med Harry Maguire

Amorims suksess har vært “overraskende”, men han har blitt fortalt at han har beundrere i England som kan se ut til å ville snakke med ham i en ikke så fjern fremtid.