Vil gjerne bli i Norge. (foto: nest-sotra)

I vinter kom danske Lee Rochester til Nest-Sotra for spill på nest øverste nivå i Norge. Noen måneder senere bærer det sannsynligvis tilbake til Danmark.

En skulderskade i juni satte 25-åringen ut i en periode.

– Da jeg kom tilbake til klubben efter opptreningen, sa treneren til meg at klubben var i økonomiske problemer, og siden jeg var én av profilene, ville de forsøke at selge mig, begynner Rochester til bold.dk.

(Her har du resten av intervjuet med bold på originalspråket:)

– Det havde jeg respekt for, men selvfølgelig ville jeg ikke sige ja til hvad som helst. Det var en helt ærlig snak, for jeg vidste godt, der havde været en truende konkurs.

– I den første kamp derefter vurderede han så, at jeg ikke var klar til kamp. Det var egentlig fair nok, og det respekterede jeg.

– Men i den næste kamp var jeg så heller ikke med, selvom jeg var med til samtlige træninger, og at jeg havde spillet fast hele sæsonen.

– Klubbens læge havde klarmeldt mig, og jeg havde været til flere undersøgelser, der havde givet grønt lys. Men når kampdagen så kom, var jeg pludselig ikke klar alligevel i deres øjne. Så kunne jeg godt regne ud, at der stak noget andet bag.

Fik du ikke nogen forklaring?

– Jeg prøvede at få en forklaring fra træneren, men han sagde bare, at jeg var skadet. Jeg tolker det lidt som om, at de var bange for, at jeg slog min skulder, så jeg ikke kunne blive solgt.

– Det var en ret speciel situation. Det havde jo været oplagt, at jeg spillede, så andre klubber måske ville blive interesserede, så de kunne sælge mig; selvom det selvfølgelig var med risikoen for at blive skadet.

Nest-Sotra forsøgte herefter at få solgt Rochester – men det var uden at involvere danskeren i processen.

– Jeg undrede mig, og så gik der ikke så længe, før forskellige klubber begyndte at kontakte mig direkte på min telefon. Jeg har jo ikke noget netværk heroppe, så de må have fået mit telefonnummer fra nogle andre.

– Jeg fik så at vide, at Nest-Sotra prøvede at forhandle med andre klubber i samme række, uden at jeg var involveret.

– Jeg foreslog dem derefter helt udramatisk at ophæve min kontrakt, så de kunne spare pengene, og jeg kunne komme videre i min karriere, for jeg var altså ikke skadet.

– Det var som om, det var det, de ville have, der skulle ske. Vi diskuterede det sket ikke, og det kom ikke rigtig bag på dem.

Følte du dig presset ud?

– Jeg følte ikke, jeg havde mange udveje, for det havde ikke været en god situation at være deroppe uden at spille. Især ikke fordi jeg jo havde gjort det rigtig godt indtil da.

– Jeg kom sindssygt godt fra land og scorede tre mål i de første tre kampe, så det her er da et ærgerligt punktum.

– Jeg følte mig rigtig godt tilpas, og det endte så med at være seks rigtig gode måneder, og én måned hvor det hele blev vendt på hovedet, siger Rochester.

Hvad så nu – søger du mod Danmark, eller vil du blive i Norge?

– Begge muligheder er interessante. Selvfølgelig kunne det være fint at komme hjem, men hvis det rigtige tilbud kommer i Norge, vil jeg rigtig gerne derhen igen. Det skal føles rigtigt i maven.

– Jeg føler, jeg har gjort det godt, men jeg har mere at bevise, fastslår Rochester, der ikke udelukker en retur til HB Køge.

– Jeg har overhovedet ikke talt med HB Køge. Man skal aldrig sige aldrig, og nu er jeg jo vendt tilbage mere end én gang, siger Rochester med et grin.