Le Mans utsettes

Det tradisjonsrike 24-timersløpet Le Mans skulle egentlig gå av stabelen 13 og 14 juni, men nå er det utsatt for grunn av coronaviruset.

Arrangører av det franske løpet opplyste onsdag at Le Mans er utsatt til 19-20. September.

Les: Slutt for Åge Hareide

President for Automobile Club de L’Ouest-arrangøren, Pierre Fillon, synes det er mest hensiktsmessig å utsette løpet som tiltrekker seg opptil en kvart million tilskuere hvert år.

Les på Popidol: James Milner i karantene lager humorvideoer

«På grunn av de nåværende eksepsjonelle omstendighetene, er det mest hensiktsmessig at vi utsetter det 24-timersløpet i Le Mans fra de opprinnelige datoene i juni» fortalte Pierre Fillon til nettstedet Le Mans løp.

«Jeg oppfordrer alle til ikke å sette seg selv, sine kjære og andre i fare. Akkurat nå er det viktig at vi ikke sprer viruset»

Le Mans-arrangøren opplyser på sin hjemmeside at juni-billetter også kan brukes til september.

Le Mans ligger i Øst-Frankrike. – Tidligere denne uken påla president Emmanuel Macron et portforbud, slik at franskmennene kunne bli straffet hvis de beveger seg unødvendig utenfor inngangsdøren.

Tiltakene trådte i kraft tirsdag og gjelder for tiden i to uker.

Flere store franske sportsbegivenheter har blitt utsatt de siste dagene. Den storskala French Open tennisturnering, som skulle starte 18. mai, har blitt utsatt til september.