(c) Bilde:KIL: Even Bydal

I dag ble det klart at Kongsvingers midtbanespiller Even Bydal lånes ut til moderklubben Asker fram til 1. september.

– Først og fremst for å få spilletid på et høyest mulig nivå. Det vet jeg at det er gode sjanser for i Asker. Derfor har jeg lyst til å gå dit for å få flest mulig 90 minuttere. Spilletid er viktig for utviklingen min. Dessverre har det blitt lite med spilletid i KIL, men jeg håper jeg kan bidra her en gang i fremtiden, sier 21-åringen.

Les: Steve Skavik ny landslagssjef i alpint

Og fortsetter:

– Når jeg signerte for KIL så var ikke målet å gå tilbake til Asker, det skal jeg være ærlig på. Det er litt blandede følelser. Jeg har det veldig fint i Kongsvinger, men jeg gleder meg til å spille kamper igjen.

Bydal kom til KIL foran 2018-sesongen og har fått kjenne på tøff konkurranse om midtbaneplassene.

– Det har vært mange om beinet på midtbanen. KIL har en bra midtbane. Jeg skulle ønske jeg hadde klart å krige meg inn, men samtidig har jeg ikke klart det i løpet av vinteren og de første kampene. Med såpass mange spillere foran meg i køen er det litt lang vei til å få spilletid. Derfor tror jeg utlånet er riktig for meg, sier Bydal.

Nå håper unggutten at han kan bidra godt til å hjelpe Asker – en klubb han kjenner veldig godt fra før. Samtidig håper han å fortsette utviklingen.

Les på Popidol: Nå vet vi når Super Mario Maker 2 kommer for salg

– Jeg kjenner klubben og miljøet godt. Det er mange unge, hardtarbeidende og treningsvillige spillere. Så det blir en bra treningshverdag også. Jeg har tro på prosjektet. Samtidig kan jeg utvikle meg på andre ting, som det å stå fram og være en leder. Jeg skal prøve å hjelpe til på alle mulige måter for at laget blir bedre. Det tror jeg vil gjøre meg bedre som spiller.

Målet til unggutten er å komme tilbake til klubben og bidra.

– Målet på langsikt er ikke å stoppe i OBOS-ligaen. Jeg har utviklet meg mye som spiller i KIL og jeg lærte utrolig mye i fjor, mitt første år hjemmefra og med mye som skjedde. Jeg vokste som person og fotballspiller. I år trenger jeg spilletid. Håpet er å ta et steg tilbake for å ta to steg fram. Jeg ønsker å komme tilbake å bidra i KIL, avslutter Even Bydal.

KIL-sjef Espen Nystuen forteller at klubben har stor tro på Bydal og at lånet til Asker vil bidra til å fortsette utviklingen hans.

– Even var ikke i troppen i forrige kamp og har ikke spilt ett eneste minutt hittil i serien. Even er en gutt vi har stor tro på. Han er seriøst, jobber hardt og passer veldig godt til slik vi ønsker å spille fotball. Vi ønsker det beste for Even og menner at utlån til Asker for å få spilletid på et høyest mulig nivå er bra for den videre utviklingen.

Les på F7city: Tysklands tredje største by oser av sommer