Erling Braut Haaland &/co klarte ikke oppgaven. Foto: NFF_Info

Flere av våre Bundesliga-stjerne er tilbake i aksjon kommende helg. Selv om trioen Haaland, Sørloth og Jarstein har karantene-plikt her i Norge, kan dem bli å se i aksjon for klubbene til helgen.

Flere av de Norske landslagsspillerne deriblant Alexander Sørloth, Erling B. Haaland og Rune .A. Jarstein har alle returnert til sine respektive klubber. Hvor spillerne skal ha fått et pålegg om en ti dagers karantene, etter det ble påvist smitte hos Omar Elabdellaoui.

Bundesliga-klubbene Borussia Dortmund, RB Leipzig og Hertha Berlin har alle «varslet» om at de vil trosse spillernes karantene plikt. Det enda spillerne har skrevet under på en avtale om å punkt følge karantene-plikten som varer frem til søndag klokken 13:00.

Etter hva tyske mediene Kicker og Bild som sitter på informasjon om at de tyske klubbene ikke vil følge reglene for karantene-plikten til sine spillere. Men som alltid, så blir hver spiller testet i forkant av treninger og kamper. Skulle det vise seg at spillere som Haaland, Sørloth og Jarstein, kan spille kampen om de har avlagt to negative tester i forkant av kampene.


Klubbene er krystallklar i sine uttalelser

– Tysk lov. er den vi følger på tysk jord, skal Dortmund har uttalt ifølge nyhetsbyrået AFP.


– Når Rune har levert to negative tester, er han tilbake med resten av gruppen, uttaler Hertha Berlin.


Brudd på karantenen

Kommunelegen i Oslo, Tore W. Steen, ga spillerne tillatelse til å reise hjem til Tyskland med henvisning til å være i karantene i ti dager (søndag). Tidligere mandag var kommunelegen klar på at spill til helgen ville være brudd på karantenereglene, da han avga en kommentar ovenfor Dagbladet.

– Eventuell spilling i karantenetida vil vi fra norsk side oppfatte som brudd på karantenen og ikke-overholdelse av forutsetningene som ble gitt for utreise, sa Steen.