Landslagsspiller valgte å avslutte i Bosnia og heller komme hjem og spille i Norge

(c) Bilde IK Start: Eman Markovic
Top Article ad

Det har ikke vært lett for Eman Markovic som har vært en av Norges største talenter i mange år å bestemme seg for hvor ferden går videre.  – I fjor var han sikker på at det var bosniske klubben Zrinjski Mostar, men nå er kontrakten avsluttet og ferden gikk hjem igjen. 

Eman Markovic (20) har signert for Start ut 2023-sesongen. Start har etter en trøblete start på sesongen fått opp farten og er nå på tredje-plass i OBOS-Ligaen og kjemper med det om opprykk til Eliteserien.

Les: Drakt nummer ti under årets U20-VM i Polen kan godt returnere til Norge

«Sportslig sett tror jeg dette er det beste for meg. Start er en veldig god klubb, så det var ikke noe vanskelig valg» sier Markovic til Start sine sider.

Markovic blir etter alt å dømme erstatteren til Tobias Christensen som er på vei bort fra Start til Molde. – De som er ute etter tilfeldige sammenhenger kan sikkert finne glede i at da Eman Markovic forlot Norge var det fra Molde og nå erstatter han trolig en som drar til Molde.

De er begge store talenter, både Eman og Tobias. -Start er i ferd med å selge Tobias til Molde for 3-4 millioner kroner. Beløpet stige med ytterligere millioner dersom sportslige resultater innfris i Molde.

Les på Popidol: Californication-stjerne spiller Cortana AI i TV serien Halo

Sportslig leder Tor Kristian Karlsen er glad for å landet signaturen til Makovic, som har spilt for flere aldersbestemte landslag.

«Eman er en spiller vi har fulgt lenge, og han er en av de mest spennende offensive spillerne vi har i Norge. Han har vært fast på aldersbestemte landslag siden han var 15 år, og han var senest på banen i alle Norges kamper i U20 VM. Det at han nå velger å skrive under en langtidsavtale med Start er noe vi er veldig glade for»