(c) Bilde: Lillehammer: Alexander Reichenberg

26 år gamle Alexander Reichenberg er tilbake i Lillehammer spill og har signert en ettårskontrakt.

Reichenberg tilbrakte forrige sesong i den knalltøffe tsjekkiske ligaen hvor han endte med 14 poeng på 41 kamper. Han deltok også under OL for Norge (i februar) hvor han fikk fem kamper og noterte seg for ett mål. Nå vender han altså hjem til Lillehammer, noe hovedpersonen selv er veldig tilfreds med.

Les på F7: Nå er Facebook sin YouTube konkurrent også i Norge

Dette skriver Lillehammer på sine sider: 

– Det er alltid godt å komme hjem igjen. Det er jo her man er oppvokst, har familie og venner. Ettersom jeg har kommet i den kjedelige situasjonen å være skadet har Lillehammer vært veldig behjelpelig underveis i opptreningen – noe jeg er veldig takknemlig for. Så jeg føler at jeg må gi noe tilbake. Jeg har også vært klar på ovenfor klubben at om jeg skal tilbake til Norge, er det én klubb som gjelder – og det er Lillehammer. Det blir utrolig kult å spille hjemme igjen.

Alexander fikk sin A-lagsdebut allerede som 16-åring tilbake i 08/09-sesongen. Deretter ble det seks hele sesonger på A-laget – noe som resulterte i 257 kamper og 146 poeng fra han var 17 år til han ble 22 år. Nå er han tilbake i kjente farger og skal fortsette der han slapp sist. Nå er han 26 år, vært ute i Europa og prøvd seg, fått landskamper for Norge og spilt OL – så hva har skjedd med hockeyspilleren Reichenberg siden han forlot Lillehammer i 2015? Vi lar Alexander svare på det selv.

– Når jeg spilte her sist var jeg betegnet som «bare» en offensiv spiller. En som gjorde bra ting framover på banen. Men jeg føler jeg har vokst som spiller. Jeg har jo fått vært med på CHL-spill (Champions Hockey League), vært med landslaget og spilt i Tsjekkia. Det har hjulpet meg vanvittig og gjort meg til en mer komplett hockeyspiller. Også er jeg stadig i utvikling og streber hele tiden etter å bidra på hele banen – noe jeg føler jeg kan nå.

Nå er det bare ni dager til sesongen starter for vår del (Vålerenga borte). Alexander har klare mål for seg selv og laget denne sesongen.

Les på Helsesjefen: Slik påvirkes du av alkohol

– For min egen del er målet først og fremst å bli frisk igjen. Når jeg er tilbake ønsker jeg selvfølgelig å gjøre det best mulig og hjelpe laget – om det blir å blokkere skudd eller score mål er samme for meg så lenge laget gjør det bra. Jeg har forhåpninger om at vi skal være med å kjempe i toppen i år. Jeg har lyst på å spille en finale med Lillehammer – det er det jeg kommer for. Føler dette er riktig for min utvikling – få en rolle på laget og prøve å bidra til ny finale.

Sportssjef, Atle Svensrud, er naturlig nok veldig glad for å ha Reichenberg på plass!

– Han er uten tvil en av de beste løperne i Norge og at han da i tillegg er Lillehammergutt gjør det ekstra morsomt. Han hadde åpenbart tilbud fra flere, men for han var det bare en mulighet i Norge – det var Lillehammer. Det er vi selvfølgelig veldig glade for. Nå skal vi gi han nok tid til å bli frisk også har vi mulighet til å spisse laget ytterligere når han blir klar. Dette er rett og slett en fantastisk signering!

Sportsjefen retter også en stor takk til de to aktørene som har gjort dette mulig.

– Jeg må virkelig gi en stor, stor takk til Sparebank 1 Gudbrandsdalen og Patriotene for fantastisk og uvurderlig økonomiske støtte. Uten de hadde vi aldri fått avtalen i boks. Vi er utrolig ydmyke og stolte over å ha slike fantastiske støttespillere, avslutter sportsjefen.