Ørjan Nyland

England har egentlig aldri vært særlig vellykket for for den norske landslagskeeperen selv om det selvfølgelig er stort å stå i mål i en Premier League kamp. Sommeren 2018 ble Ørjan Nyland hentet av Aston Villa fra Ingolstadt hvor han ble værende frem til kontrakten ble terminert i oktober 2020.

Nyland fikk 36 kamper for Aston Villa. I sine påfølgende korte opphold for først Norwich City og så Bournemouth fikk han svært god erfaring i benkesitting.

Les: Dejan Kulusevski og Rodrigo Bentancur ble klare i januar, nå går Antonio Conte etter Sven Botman

Ørjan Nyland er ifølge Aftonbladet høyaktuell for IFK Gøteborg

Spillere og ledere i IFK Gøteborg er for tiden på treningsleir i Marbella. Da Fotbollskanalen møtte sportssjefen Pontus Farnerud til intervju torsdag, bekreftet han at de var nær en ny keeper.

«Jeg vil ikke kommentere hvor mange (keepere har vært aktuelle), men vi har sett på mange og vært nøye i prosessen og har høye ambisjoner om å finne det rette og så kvalitative som mulig. Vi ønsker å hente inn en keeper, og det skal vi gjøre. Vi er nærme» – Og nå kan keeperjakten være over. Fredag ​​melder Aftonbladet at Ørjan Nyland er høyaktuell for en overgang til IFK Göteborg.

For bare et par dager siden brøt den 31 år gamle målvakten kontrakten med Championship-klubben Bournemouth og er dermed klubbløs for øyeblikket.

Ørjan Nyland har en solid merittliste og i sesongen 2019/2020 ble han notert for syv kamper i Premier League med Aston Villa. Nordmannen har også spilt Bundesliga-fotball med FC Ingolstadt.

Les på Popidol: Hvordan krydre forholdet ditt

I tillegg har Nyland spilt 33 landskamper med Norge og tilhørt klubber som Molde og Norwich.

Blåvitt har i dag Adam Ingi Benediktsson, 19, og Gustav Lillienberg, 18, som alternativer til keeperplassen – en posisjon de ønsker å forsterke. Dette etter at Giannis Anestis (Panetolikos) og Tom Amos (Jönköpings-Södra) forlot klubben.