(c) Bilde: NFF: Ola Kamara

Det begynner å bli gøy å følge Norge på fotballbanen igjen. Det er lenge siden vi har hatt så mye talent å velge mellom. Norge møtte Australia i dag til vennskapskamp. Norge og Ola Kamara var overbevisende gode, vi vant 1 – 4 og Zlatan Ibrahimovic sin nye lagkamerat sørget for hat trick.

Les: Nytt sted, men samme Zlatan

Kongsvinger-spiller Adrian Ovlien, som forrige uke døde bare 20 år gammel, ble minnet med stillhet før avspark. – Norges og Australias spillere stilte opp rundt midtsirkelen og sto arm i arm mens speaker på norsk og engelsk fortalte om Ovlien, som spilte 50 aldersbestemte landskamper for Norge.

Vi koser over at Bert van Marwijk fikk den verst tenkelig starten på sin periode som australsk landslagssjef, men til hans forsvar han møtte et lag som var mye bedre, oss.

Australia som faktisk er VM nasjon åpnet best og tok ledelsen ved Jackson Irvine etter 19 minutter. Det ville våre gutter, har begynt å si vi igjen, ikke ha noe av.  Norge var offensivt gode og det meste av de vi gjorde skjedde på venstre var levert av Mohamed Elyounoussi. Det var han som fikk målscorerne til å skinne med et hav av kreative detaljer og fremspill.

Kristoffer Ajer som hylles av Celtic fansen ble startet kampen og fikk spille hele kampen.

«Jeg tror ikke jeg har hørt om noen andre som er 19 år når de debuterer som stopper, det sier sitt», sa Lars Lagerbäck til TV 2 etter kampen.

Det tok nesten hele første omgang før Norge fikk sitt utligningsmål, det var Mohamed Elyonoussi løp forbi et australsk forsvar som ble stående igjen som pappfigurer. Vi vet Elyonoussi er rask, men dette var fryktelig fort. Vel fremme foran mål kunne han avlevere ballen til Ola Kamara som sikkert satte ballen i mål.

Elyonoussi er Basel sin viktigste spiller, de har ikke mulighet til å holde på han over sommeren, han er klar for en av de store klubbene nå.

Norge bare ble bedre og bedre, andre omgang hadde knapt nok kommet igang før Norge fikk et frispark. Stefan Johansen sendte en perfekt ball i retning Rosenborg spiller Tore Reginiussen som headet ballen i mål.

Etter pause fortsatte Norge å styre kampen. Tre minutter ut i omgangen fikk Norge frispark på venstresiden til Australia. Fulham spiller Stefan Johansen slo ballen inn i feltet. Tore Reginiussen raget høyest og headet ballen kontant i mål.

Knappe ti minutter senere snappet Markus Henriksen opp en sløv ball fra keeper som sentrert til Ola Kamara som satte inn 3 – 1.

Martin Ødegaard hadde mulighet til å score helt i sluttminuttene, men valgte å la Ola Kamara sette inn sitt tredje mål for kvelden.

Ola Kamara var banens best, tett etterfulgt av Mohamed Elyounoussi.

– Fortsetter han som dette, jeg liker jo ikke å love, men da kan jeg love at han er med i troppen, sa Lagerbäck.