Lars Lagerbäck på mandagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion. Foto: Joakim Johansen / Sporten.com

ULLEVAAL: (SPORTEN) Landslagssjef Lars Lagerbäck mener det norske landslagets mangel på erfaring var en sentral årsak til tapet mot Serbia i omspillskampen i nasjonsligaen torsdag.

Norge ble til tider rundspilt og tapte 1-2 etter ekstraomganger i skjebnekampen. Dermed tok drømmen om EM brått slutt på Ullevaal.

Mye av årsaken handler om erfaring, sa den norske landslagssjefen da han lørdag ettermiddag stilte til pressekonferanse foran nasjonsligakampen mot Romania.


– Det er et generasjonsskifte i laget nå. Min erfaring sier at erfaring er utrolig viktig på dette nivået. Jeg tror ikke man kan få resultater uten å ha nok erfaring i et lag, sa Lagerbäck og dro sammenligninger til det serbiske laget:

– Jeg tror Serbia er et av de tøffeste lagene å møte i omspillskampene. 18 av deres 23 spillere i troppen spiller i topp fem-ligaene. De fleste av dem har vært der i tre-fire år. (Aleksandar) Kolarov vant Premier League i 2012, og da hadde knapt noen av våre spillere begynt på førskolen.

Forventningene var skrudd i taket etter at Norge i september knuste Nord-Irland 5-1 i Uefas nasjonsliga, en kamp som også var generalprøven foran Serbia-kampen.

– Bygger man opp forventninger, finnes det en risiko for at man bygger et luftslott, og at man tror man er bedre enn hva man er. Det så vi i denne kampen (mot Serbia) og mot Østerrike (1-2).

– Vi vil for mye, og vi tror kanskje at vi er bedre enn det vi er, så vi er ikke kalde nok, sa Lagerbäck.

Norge møter Romania søndag og Nord-Irland onsdag i Uefas nasjonsliga. Begge kampene spilles på Ullevaal. Senere i høst venter bortekamper mot Romania og Østerrike.