La Liga kopierer Tour de France

136
Glem Champions League-trofeet i år, gutter! (foto: real madrid, twitter)

Frykt ikke, spanjolene reduserer ikke fotballsesongen til en tre-ukers-periode med seksten kamper hvor alle klubbene er på banen samtidig. Her dreier det seg om å kopiere sykkelarrangørens teft for markedsføring.

Verdens største sykkelritt starter ballet på ulike sted og faktisk også i ulike land. Dette skaper enorm oppmerksomhet i landet som blir beæret med besøket. Nå skal La Liga ta læring av franskmennene.

Ifølge ESPN har La Liga nå inngått et 15-års-samarbeid med en storaktører innen amerikansk sportsunderholdning om å sende fotballsirkuset over dammen. Det dreier seg i første omgang om at én regular kamp i ligaen spilles i USA.

Blir det en svipptur på den sylferske Real Madrid-keeperen? (foto: real madrid, twitter)

Samarbeidet kalles LaLiga North America og den historiske kampen vil sannsynligvis spilles på Miami Dolphins hjemmestadion.

Det er ikke første gang en kamp mellom to fotball-giganter spilles på denne arenaen, Real Madrid møtte Manchester United, men det blir første gang hvor det dreier seg om en tellende ligakamp.

Amerikanerne elsker europeisk fotball – og er villige til å betale for det.

MLS går til Japan, NBA går til Europa, NFL går til Mexico og Europa, og nå også La Liga til USA.

Spennende utvikling for klubbene, men for en ihuga spansk supporter hadde jeg grått en skvett hvis hjemmekampene mine flyttes ut av byen…