Spansk alfa. (foto: wolves, twitter)

Crystal Palace halter videre i Premier League, men til tross for at den røde streken begynner å bli ubehagelig nære er fortsatt planen å holde på veteran-manger Roy Hodgson ut sesongen. – Styreleder Steve Parish har allerede mistet tålmodigheten og var klar til å sparke «alle» etter stortapet mot Brighton sist helg.

Resten av organisasjonen har foreløpig klart å roe Parish, men mandagens hjemmemøte med Chelsea på Selhurst Park kan fort bli en skjebnekamp både for Roy Hodgson og Chelsea manager Mauricio Pochettino.

Les: Trengte bare noen uker på treningsfeltet og 90 minutter på banen før kaptein Jordan Henderson er tilbake

Til sommeren skal uansett en ny manager på plass, den tidligere Wolves-sjefen Julen Lopetegui er på Crystal Palace sin radar, men han har klare krav (klok av skade) for å ta jobben.

Journalist Alan Nixon skriver at Lopetegui som følte seg torpedert av Wolverhampton vil være sikker på at det samme ikke skjer igjen. Han krever et stort budsjekk og makt over klubbens signeringspolitikk.

Det spørs om kravene gjør det vanskelig å ansette Julen Lopetegui, for han er ikke alene. Tidligere Nottingham Forest manager Steve Cooper er også en sterk kandidat til å bli den neste Crystal Palace-manageren, mens Paulo Fonseca og Kieran McKenna er litt lengre ned på ønskelisten.

Hvorvidt disse vilkårene vil være akseptable for Crystal Palace er uklart, men Lopetegui vil være sikker på at når han tar sin neste jobb, gir det ham den beste sjansen for å lykkes. – Han har også blitt koblet til jobben i Bayer Leverkusen dersom Liverpool klarer å hente Xabi Alonso.

Les: «Galskap for Liverpool å lete andre steder etter Jürgen Klopps etterfølger»