Den nye forsvarlederen i verdens tøffeste liga. (foto: napoli, twitter)

Få spillere har vært ryktet på overgang så lenge som den senegalesiske langslagsspilleren. Klubbeier og sirkusdirektør Aurelio Laurentiis hos Napoli har selv sørget for å hause opp stemingen på overgangsmarkedet – og for at salget aldri ble realisert. Frem til nå.

Manchester United, City, Liverpool, Everton, med flere har de siste sesongene vært linket til spilleren som rangeres som en av verdens beste midtstoppere. United skaffet seg Varane, City har Ruben Diaz, mens Liverpool fikk van Dijk tilbake etter skaden 2020/21. Everton ble, ifølge Football-Insider, stanset i fjor av Financial Fair Play reglene.

LES: Sky Sports: Nå kommer budet på Lewandowski som skal overtale Bayern München

Napoli-eier Aurelio de Laurentiis har sett at markedsprisen på Koulibaly har rast siden han skal ha takket nei til bud på i underkant av milliarden før pandemien. I vinter kom en ny player på markedet, der Newcastle plutselig hadde verdens rikeste eiere bak seg. Ifølge Football-Insiders kilde tronet Koulibaly øverst på ønskelista, der rådgiverne til det nye styret definerte Koulibaly som lederen som skal transformere forsvaret til Newcastle.

Det ble heller ikke Newcastle. Mye har forandret seg de siste månedene, i sommer har både PSG og Barcelona blitt linket til midtstopperen, men det er en Premier League-klubb som ser ut til å sikre seg det som har vært den umulige signaturen.

Get French Football News hevder midtstopperen er tett på å signere for Chelsea, der Napoli-eieren sitter igjen med 40 millioner euro. På Stamford Bridge venter en treårskontrakt på 31-åringen, som dermed gir seg etter 317 kamper for Napoli – og en kontinuerlig nesten-exit.

LES: Bekreftet: Arturo Vidal ferdig hos Inter Milan – har andre planer

Thomas Tuchel får sin midtstopper av verdensklasse, Laurentiis får en tredjedel av det han trodde Napoli skulle hente ut av et Koulibaly-salg. Vi gleder oss til å se en av de tøffeste midtstopperne i verdens tøffeste liga.