Det hersker kaos blant flere fotballlandslagene, en hel fotballklubb er smittet og nye regler for inn og utreiser skaper frykt blant landslagsspillere.

Etter ar en rekke land i Europa, har innført nye «tiltak og Lockdown» samt at en ny smittebølge herjer rundt oss. Har det ført til kritikk fra flere som mener det er fullstendig uforsvarlig å gjennomføre landskamper verden rundt. «Det er galskap»

Jürgen Klopp er en av de som er kritisk

– For oss føles det tryggere når vi alle er sammen på vårt eget treningsfelt. Vi har hatt noen tilfeller av korona i troppen. Ikke mange, men noen. Men det er en stund siden sist nå, noe som er bra. Men det kan skje i disse tider.

– Jeg føler problemet er når de reiser på landskamper, for da har vi ingen kontroll over hva som skjer, sa Klopp i helgen, før han pekte på at det er uforsvarlig at noen spillere er satt opp til tre kamper på en uke i det som allerede er et heftig kampprogram på klubblagene sine.

Ifølge Guardian venter nå det engelske fotballforbundet på avgjørelse fra regjeringen om hvorvidt kampen kan gå av stabelen som planlagt på Wembley. Hvis svaret blir nei, kan kampen bli spilt på nøytral grunn i et annet land. En annen løsning vil være at danskene må flytte sine hjemmekamper ut av landet.

Situasjonen i Danmark kan få konsekvenser for Liverpools Champions League-oppgjør mot Midtjylland i desember, og flere Premier League-klubber er nå usikre på om de våger å sende sine danske spillere på landslagssamling, melder Guardian.

Det dukket opp flere tilfeller av Covid-19 under landslagspausen i oktober. Blant annet ble det meldt at Naby Keita ble smittet sammen med flere Guinea-spillere, mens flere aldersbestemte landskamper ble avlyst grunnet smitte i troppene. Den mest profilerte spilleren til å få påvist smitte var Portugals Cristiano Ronaldo.

Nå har det dukket opp flere tilfeller i klubbfotballen. James Horncastle i The Athletic melder at helsemyndigheter i Italia er skeptiske til å sende spillere på landslagsoppdrag slik situasjonen er nå. Nylig fikk Napolis Jose Callejon og Romas Edin Dzeko påvist smitte.

«Forvent mer. Det er pandemi og land er nedstengt, men Nations League og andre kvalifiseringer fortsetter», skriver Horncastle.

Også her i Norge har folk fått nok

Norge har fått alt avlyst, landslaget skulle i utgangspunktet har spilt kamp hjemme mot Isreal men det ble avlyst bare timer før avspark. Noen dager senere ramlet det inn en pressemelding fra NFF, om at Omar Elabdellaoui hadde testet positivt på koronaviruset. Så endte det med at hele A-troppen havnet på isolasjon grunnet en spiller.

I går kom det frem at Norges kamp borte mot Romania har blitt avlyst av Uefa. Hva som vil skje i denne saken er helt opp til kontroll-etikk og disiplinærkomiteen å ta hånd om en avgjørelse. Men her har enda ikke Uefa noe godt svar på.

Senere kom det at Norges fotballforbund jobber med et «nødlandslag» som skal spille kampen mot Østerrike. Her er det varslet en avgjørelse iløpet av søndagen, og er er det antatt at U21-.landslagssjefen Lei Gunnar Smerud skal ledet laget, for så å gå i karantene ved ankomst Norge.