Kom til pappa så skal du få kontrakt

Onni Valakari med det finske flagget på brystet

Ok så er den overskriften litt urettferdig. Det er mange eksempler både i Norge og ute som viser at sønnen kan gå i sin fars fotspor og gjøre det bra. På den andre siden oppleves det som litt urettferdig for andre talenter som kanskje er like bra at pappa, som bestemmer faktisk signerer dem.

I tilfelle Zinedine Zidane sin sønn mens han var manager og sønnen spiller på Real Madrid valgte han utlån fremfor å være tilgjengelig for kritikk.

Les: Er dette slutten for Zidane familien i Real Madrid?

Tromsø sin finske redningsmann Simo Valakari vil nå få ansvaret for sin sønn 18 år gamle Onni Valakari ikke bare som far, men også som trener.

Han har tidligere i året vært på treningsopphold i Southampton, men nå har Onni Valakari skrevet under på en kontrakt med varighet ut 2021 i TIL.

«Vi har fulgt med han helt siden han var her på et opphold i fjor høst. Han har spilt alle kampene for TPS og vi har sett video av kampene. Vi ser at han er en spiller som kan være en god investering for oss. Vi har snakket lenge med klubben og har fått til en overgang som kan være bra for begge parter» sier sportssjef Svein-Morten Johansen til Tromsø sine sider og 18 åringen tar stafettpinnen:

«Jeg er utrolig glad for overgangen. Dette er et steg opp for meg og jeg håper å få utrettet gode ting her»

Midtbanespiller har spilt 15 kamper fra start for den finske toppklubben TPS Turku og har scoret fire mål.
– Jeg er i god kampform, for jeg har spilt kamper i Finland og de er halvveis i sesongen der. Jeg håper å spille så fort som mulig for TIL.

Nå skal han spille for sin far, Simo.

– Det ser jeg ikke på som noe problem. Er jeg ikke god nok, så vil det vise seg på banen. Jeg er en av spillerne, slik som alle andre. Det blir et spiller-trener-forhold, sier Onni.

Det er kun et forbehold med overgangen og det er at alt går greit med den medisinske testen som ikke er fullført.

Tromsø ligger på en 7.plass i Eliteserien, etter 16 kamper har de 26 poeng.