Et nytt år betyr nye muligheter, og mange har planer om å komme i bedre form. Dette er kanskje det mest klassiske nyttårsforsettet, som ofte kan være litt vanskelig å gjennomføre. Trikset her er å finne ut hvordan det er enklest for deg å holde deg til treningen, og for mange kan en mulig løsning være hjemmetrening.

Nå har treningssentrene åpnet igjen, men de siste to årene viste oss at man også kan få gjort mye trening hjemmefra. Så lenge du har den riktige innstillingen, og passende utstyr, så er alt mulig.

Finn det riktige utstyret

Hvis du har planer om å trene styrke hjemme, så gjelder det å ha riktig utstyr. Hvis man ønsker å bli sterk så holder det ikke å bare rene med kroppsvekt, eller å for eksempel løpe. Du må sette musklene under press, og utfordre deg selv med tunge vekter. Heldig vis finnes det mye utstyr du kan kjøpe til å få en god styrkeøkt hjemme. Det finnes blant annet mye godt Sport treningsutstyr på nett, blant annet manualer og strikk, som fungerer godt til hjemmetrening.

Sett deg et mål

Å finne utstyret som trengs er kanskje ikke det som er det mest utfordrende for de fleste, det er å faktisk gjennomføre det. Å endre en vane tar tid, og det gjelder å jobbe med det konsistent. Det beste du kan gjøre for å komme i gang er å sette deg et mål for treningen. Ønsker du å bygge muskler? Få bedre kondisjon? Eller vil du gå ned i vekt? Det er mange grunner for at folk starter med trening, og det er viktig at du har satt prioriteringene dine. Dette gjør det nemlig lettere å planlegge treningen. Mange synes også det hjelper å ha noe man trener seg opp til. Enten om dette bare er at man vil se fresh ut om sommeren, eller om man trener opp til et løp, så hjelper det ofte på motivasjonen.

Lag et treningsprogram

En annen ting som kan hjelpe stort på motivasjonen, og som gjør det lettere å komme i gang med treningen, er å sette opp et treningsprogram. Kroppen lærer av repeteringen, og ved å gjøre de samme øvelsene over lang tid er det lettere å se fremgang. Dette gjelder særlig når man gjær styrketrening selv. Finn noen øvelser du er komfortabel med, og som dekker alle de store muskelgruppene i kroppen. Du kan for eksempel dele opp dagene slik at du trener ulike muskelgrupper hver dag. Etter hvert vil du kunne øke vektene du bruker, og merke at kroppen blir sterkere. Du kan utarbeide et program selv ved å prøve og feile, eller se på nett. Du kan også kontakte profesjonelle som kan gjøre det for deg.