(foto: real, twitter)

Tirsdag kveld meldte flere spanske medier at Martin Ødegaard (21) hadde avlagt en positiv koronatest, etter returen fra Baskerland.

Nå bekrefter Real Madrid at den andre testen til Martin Ødegaard er negativ. Martin Ødegaard skal ha avlagt en positiv prøve etter at han kom hjem til den spanske hovedstaden etter seriekampen mot Real Sociedad søndag.

Onsdag meldte den spanske storavisen Marca at nordmannens andre test var negativ. Og at Real Madrid-troppen slipper å gå i karantene, som er helt normal prosedyrer slik verden har blitt etter at koronapandemiens herjinger.

«Real Madrid CF rapporterer at etter de siste COVID-19-testene på vårt første fotballag og deres trenerteam, har alle resultatene vært negative», skiver Ødegaards klubb i en pressemelding.

Ødegaards opprinnelige positive test førte til at samtlige spillere i Real Madrid måtte testes. Real Madrid skriver på sine nettsider at samtlige spillere i troppen har testet negativ på testen. Dermed kan hele troppen delta på treningen klokken 12.30 onsdag ettermiddag.

Testes tre ganger

Pressesjef for det norske herrelandslaget, Svein Graff, bekrefter til Sporten.com at Ødegaard må igjennom en tredje test.

– Jeg kan bekrefte at test to er negativ. Den ble tatt i går og Martin fikk svaret i dag tidlig. Rutinemessig vil det nå bli tatt en ytterligere test, sier Graff.

Kan gå glipp av Play off-kampen

Tirsdagens nyheter fra Spania kan ha spolert den viktig play-off kampen for Martin Ødegaards deltakelse. Det er bare 16 dager til den kampen spilles på Ullevaal Stadion.

Det ville vært høyst tvilsomt om Ødegaard ble spilleklar til den kampen, om han måtte i isolasjon som følger av en ny positiv koronatest. Nå skal 21-åringen testes for tredje gang.