Klopp da han fikk tilbudet om managerjobben: «Har du drukket?»

208
Gjør Roma-potensiale om til Liverpool-gull. (foto: Liverpool, twitter)

Klopp er Liverpool. Etter noen år med «oppvarming» har Champions League-trofeet og vinner-streaken i Premier League gitt tyskeren en godt påbegynt legendestatus på Anfield. Sommeren 2018 jobben noen hardt for at dette ikke skulle bli tilfelle.

Dortmund sto litt vaklende tilbake etter at Klopp hadde forlatt dem i 2015 og både Peter Bosz og Peter Stoger hadde vist seg som lettvektere i manager-klassen i 2017/18-sesongen.

Les: Tre Premier League-scoringer koster 2,6 milliarder kroner

Og hva gjør så Borussia Dortmunds direktør, Joachim Watzke? Tar frem telefonen og ringer der Klopp, selvfølgelig.

På Anfield hadde Klopp vist gode tendenser med Liverpool-laget, men var et godt stykke unna å være kandidat til Champions League-trofeet.

Klopp, som hadde hatt syv gode år i Dortmund med to titler, ble satt ut da Dortmund-direktøren tok kontakt i mai 2018.

-Telefonen ringte da jeg var på flyet og det var «Aki» (direktøren). Han sa: «Jürgen, du må komme tilbake!» Jeg lo og trodde at han tullet. «Er du dum, har du drukket? Jeg har fortsatt mange år i Liverpool, hvordan fikk du denne ideen?», sier Klopp ifølge den nye biografien til Watzke.

Les på Popidol: David Beckham viser at håret ikke var magisk

Vi lar Watzke selv svare.

-Jeg visste at Jürgen ville si nei og at han ville fullføre kontrakten med LIverpool. Men når vi ønsket å gå i en ny retning og finne en ny vei for BVB på det tidspunktet, måtte jeg i det minste spørre Jürgen, skrives det fra Watzke.

Les: Guardiola: Ti ville hester og 5 milliarder kroner ikke nok!

Unødvendig å si at Dortmund-døren for alltid vil være åpen for Klopp. Men først har tyskeren noen fler trofeer han skal hente hjem til Anfield.