Norges fotballforbund jobber intenst med en løsning på å stille et nødlandslag til kampen mot Østerrike. Men en avgjørelse kan la vente på seg, iallefall kan mandagen bli ekstremt avgjørende.

Ettersom ikke Norge kan stille med de spillerne som var i troppen i forkant av kampene mot Romania, Israel og Østerrike, ser nå forbundet på nødløsningen, som kan berge landslaget i å hindre bot fra det europeiske fotballforbundet (uefa).

– Vi gjør nå et forsøk på å stille alternativt lag mot Østerrike, men det er mange logistiske og praktiske forhold som må løses på særdeles kort tid for at dette skal bli realitet, opplyser Klaveness til NRK søndag formiddag.

NFF ymtet frem til at det er aktuelt å hoste opp et «nødlandslag»på beina før møtet med Østerrike onsdag. Selv om Norge skulle bli dømt til 3-0-tap for Romania, kan Norge fortsatt vinne nasjonsligagruppen med seier over Østerrike.

Søndag morgen satt NFF-ledelsen i møter for å drøfte hvordan et nødlandslaget kan organiseres.

– Endelig beslutning tas etter at nødvendige forundersøkelser og avklaringer fra Uefa er gjort, tidligst i morgen (mandag), opplyser Klaveness etter møtet.

Det har vært et eneste kaos blant Forbund, FHi og norske myndigheter rundt landslaget. Et nødlandslag må altså bestå av spillere som ikke har vært en del av den opprinnelige landslagstroppen med unntak av Per Kristian Bråtveit og Jens Petter Hauge, som har fått påvist korona for mindre enn seks måneder siden.

Slik kan troppen bestå

Siden NFF allerede har sendt hjem eliteseriespillerne på grunn av karantenebestemmelsene, vil et nødlandslag trolig bestå av utenlandsproffer i Europa. Av de mest aktuelle navnene finner vi:

Tokmac Nguen (Ferencváros), Andreas Vindheim (Sparta Praha), Adrian Pereira (PAOK), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Fredrik Gulbrandsen (Istanbul Basaksehir), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Julian Ryerson (Union Berlin), Alexander Søderlund (Häcken) og Genk-duoen Mats Møller Dæhli og Kristian Thorstvedt.)


Det har også kommet frem at Martin Ødegaard kan spille den kampen, men Real Madrid har opplyst at dem vil ha han hjem fortest mulig og at han ikke er aktuell. Ett lag som kan beskrives som et godt mannskap.