(c) Bilde: Sarpsborg 08:Aleksandr Vasyutin

At Sarpsborg 08 er flinke til å kjøpe og selge fotballspillere er hevet over enhver tvil, men er de litt for flinke, kan tenkes det er på tide å minne klubben om at OBOS-Ligaen ikke er et like godt utstillingsvindu som Eliteserien eller spill i Europa. 

Kom gratis for et år siden, solgt for millionbeløp

I kveld solgte Sarsborg 08 sin førstekeeper til russiske Zenit for en sum de er stolte av, noe sportssjef Thomas Berntsen forteller om på klubben sine sider.

«Det har vært stor interesse for Aleksandr den siste tiden. Den siste måneden har det konkretisert seg med bud fra et par klubber og vi har nå landet en avtale med Zenit St. Petersburg»

Les: Aston Villa legger inn bud på 150 millioner kroner for assist-konge

Han snakker om et veldig godt salg, der prislappen som vanlig holdes internt.

«Det er veldig fort gjort å bli historieløs og tro dette er hverdagslig, men det er det ikke. Salget av Vasyutin føyer seg inn i rekken som et veldig godt salg for vår del. Det er snakk om en stor overgang i Sarpsborg 08-målestokk»

Den russiske keeperen opp i St. Petersburg og har hele livet hatt Zenit som favorittklubb. Dermed var det en god løsning for både spiller og klubb.

«Denne overgangen betyr mye for ham. Når vi da i tillegg får godt betalt, var dette en løsning alle parter kan si seg fornøyd med».

«Vi er litt stolte i dag».

Aleksandr Vasyutin kom til Sarpsborg 08 fra finske Lahti i fjor sommer.

Les på Popidol: Matt Damon og Ben Affleck sammen igjen i Ridley Scotts «The Last Duel»

At det er en god deal å selge en som kom gratis for millioner et år senere er opplagt, men når man befinner seg nest sist i Eliteserien er det muligens ikke så smart å selge sin førstekeeper. – Et nedrykk koster mer enn det man tjener på å selge en spiller, sannsynlig.