(c) Bilde: VIF: Herolind Shala

Da det ble klart at Start tok den tunge veien ned i OBOS-ligaen var det også klart at de mistet sin midtbanespiller Herolind Shala som kom inn på en kortsiktig avtale siste halvdel av siste sesong. 

Den tidligere Odd spilleren var umiddelbart ettertraktet og spørsmålet var egentlig bare hvilken Eliteserieklubb som han ville ende opp i.

Les: Herolind Shala blir med Stabæk på treningsleir

Valget falt på Vålerenga, noe som trolig vil være bra både for han og klubben.

Shala ble hentet fra danske Lyngby til IK Start midtveis i fjorårssesongen, og har også flere utenlandsopphold å vise til – blant andre Sparta Praha. Den tekniske midtbanespilleren har U-landskamper for både Norge og Albania, debuterte for A-landslaget til Albania i 2014, men spiller nå for Kosovo.

Les: NHL 19-turneringen

– Herolind Shala til Vålerenga er en signering som bygger forventninger. Spennende vindu så langt på Valle, mangler bare noen defensive fibre nå, skriver Bergh-Johnsen på Twitter.

Forrige uke ble det klart at den tidligere Rosenborg-midtstopperen Johan Lædre Bjørdal forlater belgisk fotball til fordel for Vålerenga.

Les: Tidligere Rosenborg-spiller tilbake i Eliteserien

Herolind er en meget fleksibel offensiv spiller, som med sine ferdigheter kan passe i flere roller hos oss. Vi har ønsket oss flere spillere med målpoeng i laget, og det har vi fått her. Over tid har han vist at han kan produsere både scoringer og assister med sitt gode venstrebein, sier han og legger til:

– Vi har hatt dialog med Herolinds rådgivere en stund for å få dette til, og når vi nå har tingene på plass er vi svært glade for det. Det blir spennende å se han i blå drakt, avslutter Ingebrigtsen.