Klarer ikke inspirere verdens beste spiller til landslagsspill

Lyon er verdens beste lag, med verdens beste spiller. Barcelona biffer opp stallen og lover i likhet med Chelsea større konkurranse fremover
Top Article ad

Ada Hegerberg savner å spille for Norge, men forholdet til Fotballforbundet setter en effektiv stopper for det. – Det blir rart å gå inn i et stor mesterskap uten å ha med seg den aller beste, det er ikke bare vi her hjemme som mener det. BBC har kåret Ada Hegerberg til årets kvinnelige fotballspiller av BBC for andre gang på tre år.

Les: And the winner is: Ada Hegerberg!

Da Lionel Messi ymtet frempå før VM i Russland at han ikke var fornøyd med hvordan det argentinske landslaget jobbet satte de himmel og jord i bevegelse for å imøtekomme kritikken og satte igang store endrings programmer.  – De rakk ikke stort før VM, men rapportene tyder på at den gamle fotballstorheten har fått orden på sakene igjen.

Ada Hegerberg var kampens store spiller da Lyon knuste Barcelona i Champions League-finalen forrige helg. Med det hun har vist for Lyon i den franske serien er det ikke en overraskelse at BBC igjen kåret hun kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2019.

Av og til må man spise kameler, på tide fotballforbundet finner frem kniv og gaffel.

Det stilles ikke spørsmål om du er aller best når du avgjort Champions League-finalen i Budapest med et hat-trick og kronet sesongen til Lyon med klubbens fjerde strake tittel i turneringen. – Likevel klarer ikke fotballforbundet å tilrettelegge. Hegerberg er ikke med i oppkjøringen til VM i Frankrike når laget reiser nedover 30 mai. VM arrangeres i perioden 7. juni til 7. juli.

Les: Martin Sjögren presenterte de 23 spillerne som skal spille VM for Norge

I løpet av sesongen scoret Hegerberg 29 mål på 33 kamper og var med og sikret Lyon trippelen, seier både i hjemlig liga og serie, i tillegg til Champions League.

«Det er en virvelvind av følelser. Det er fantastisk. Det er en ære å vinne for andre gang» sier hun til BBC om å vinne prisen.

BBC offentliggjorde nominasjonene forrige måned, og Lyon-proffen var en av de utvalgte, sammen med lagvenninnen Saki Kumagai (Japan), Pernille Harder (Wolfsburg og Danmark), Sam Kerr (Perth Glory/Chicago Red Stars og Australia) og Lindsey Horan (Portland Thorns og USA).

I fjor gikk prisen til engelske Lucy Bronze, også hun Lyon-spiller. Den norske spissen gikk derimot helt til topps da den høythengende Ballon d’Or, eller Gullballen, for første gang ble utdelt til en kvinnelig fotballspiller i fjor.

Les på Popidol: Ny drikketabbe i siste episode av «Game of Thrones»

Da stilte Hegerberg i gullkjole og ble hyllet av en hel verden etter at hun avslo en forespørsel fra artisten DJ Solveig om å «twerke» på scenen. Ada Hegerberg har gjort enorm suksess for klubblaget Lyon, blant annet med tre strake titler i mesterligaen.

Men for det norske landslaget har hun ikke spilt siden EM-fiaskoen i 2017. Hegerberg trakk seg fra landslaget etter mesterskapet og har siden avvist å trekke på seg Norge-drakten igjen. – Vi håper ved neste mulighet at landslaget klarer å overbevise verden beste spiller de har skjerpet seg og gjør det mulig for Hegerberg å komme tilbake.