Raphinha

Dette blir ikke lett å forklare, i hvert fall nå som Luis Diaz er i alles oppmerksomhet etter å ha vunnet over Brasil med sin far på tribunen. – En far som akkurat var sluppet fri av militante kidnappere.

Den columbianske venstrevingen kom til Liverpool i januar i fjor på en overgang fra Porto for 47 millioner euro.

Les: Kylian Mbappé skriver historie med «hat-trick» da Frankrike kjørte over Gibraltar 14-0.

Liverpool har en god stund vært opptatt av å hente Barcelona-stjernen Raphinha og «ville være villig» til å forhandle en bytteavtale som inkluderer Luis Diaz. – Det er viden kjent at Barcelona manager Xavi Hernanez beundrer Diaz så en mulighet for en avtale er faktisk tilstede.

De røde er velsignet med en rekke stjernespisser i troppen. Mohamed Salad, Diogo Jota, Cody Gakpo, Darwin Nunez og Diaz er alle fenomenale. – Manager Jürgen Klopp har faktisk nå et luksusproblem og roterer angripere.

Diaz startet sesongen sterkt, med to mål på sine to første kamper, og mens han ble stille en liten stund, kom han tilbake med en siste-gisp-utligning mot Luton, midt i en krise i familien, med faren hans som kidnappet. – Med det ute av verden og med forrige sesongs skadeproblemer bak seg kan han realisere sitt fulle potensial.

Imidlertid er det nå et spørsmål om fremtiden hans ligger hos Liverpool.

Faktisk avslørte faren hans nylig at det er Diaz «drøm» å spille for Barcelona, og det ville være «ikke noe problem» hvis han skulle dra til La Liga-klubben – som han er tilhenger av – på et tidspunkt.

Han satte imidlertid ingen tidsskala på det, så Diaz kan godt være fornøyd på Anfield foreløpig.

Les: Lewandowski bare et vulkanutbrudd unna signering med Morten Gamst Pedersens klubb!

Fichajes skriver at Liverpool «tenkt» på å signere Barcelona-spissen Raphinha.

Den rapporten antyder at de «i bytte» ville være villige til å forhandle om et bytte med Diaz. Det er ikke klart om det ville være en direkte byttehandel.

Det sies også at det er en «gjennomførbar operasjon» gitt «bege lags ønske om å ha motstanderlagets spiller».


Liverpool får kanskje den beste siden av handelen hvis byttet skal gå gjennom. Selv om det helt klart er en nyttig ressurs – som det må sies ennå ikke har fullført en full Premier League-sesong – er Diaz sitt høyeste mål i ligaen fire.

Raphinha nettet 11 ganger i sin siste kamp for et slitende Leeds-lag, og å spille for et lag som kjempet på toppen av tabellen kunne se produksjonen øke. Det gjorde det i hans første sesong for Barcelona, da han scoret ni ligamål og ga ni assist.

Dessuten, hvis Mohamed Salah vil det være en åpning på Klopps lag for en venstrebeint høyreving; Raphinha passer den rollen.

Advent for alle: Kjøp julekalender som støtter 20 gode formål

Når Diaz forlater i så fall, vil det fortsatt være Gakpo og Jota i troppen som kan spille til venstre.

For colombianeren ville han også vært i en god posisjon, ettersom han ville realisere drømmen om å spille for Barcelona. Når det er sagt, kan alle parter godt være fornøyd med flyttingen.

Les på F7: 10 scoringer i samme kamp er vilt – å score 10 mål mot Liverpool, det er forbi vilt