(c) Bilde: Stabæk: Sammy Skytte

Etter et vellykket leieopphold på Stabæk i høst har FC Midtjyllands Sammy Skytte gjort seg til en attraktiv spiller i Norge. – 23 åringen har nå signert med sølvvinnerne Bodø/Glimt.

Det er allerede to dansker på plass i klubben som nå danske aviser omtales som, ja du gjettet det, «danskeklubben».

Philip Zinckernagel står foran sin tredje sesong i Bodø / Glimt, mens Kasper Junker i vinter har tatt samme rute som Shooting er på vei – fra leietaker i Stabæk til ny spiller i Bodø / Glimt.

Les: George Clooney kjøper tidligere storklubb i krise

Skytte har ikke fikk aldri sin offisielle debut for FC Midtjylland, men er oppført for 58 kamper i Silkeborg og 26 kamper i Horsens-trøya.

Sammy Skytte har signert en fireårskontrakt med Bodø/Glimt, og skal være i klubben ut 2023. Dansken er født og oppvokst i Silkeborg, og har hatt hele sin ungdom som spiller i Silkeborg.

«Jeg ble kjøpt av FC Midtjyllan. Deretter reiste jeg på utlån til AC Horsens i Superligaen, før jeg gikk videre til lån hos Stabæk». Der har jeg vært det siste halve året, forteller Skytte etter signeringen til Bodø/Glimt sine sider.

Han har alltid vist at det var fotballspiller han skulle bli, og har aldri sett seg tilbake. Nå gleder han seg til å få spille i Bodø/Glimt og få vise frem hva han kan. «Jeg er en fysisk sterk spiller, med to gode føtter. Jeg er også teknisk sterk».

På banen trives han best som indeløper. «Det er der jeg føler min kompetanse blir mest synlig. Jeg er en spiller som er glad i å være på ballen og jeg er glad i skape noe. Det er en posisjon på banen hvor du komme rmye rundt og det passer for meg. Du er også hele tiden i en posisjon hvor du kan sparke på mål»

Hans kjennskap til Bodø/Glimt startet i fjor da Stabæk og Glimt møttes til kamp. «Bodø/Glimt er et sterkt lag. De presser motstanderen ekstremt mye, og vi fikk oppleve at det var et tøft lag å spille mot»

Han kjenner også godt til Kasper Junker, som også kom fra Stabæk før han signert med Bodø/Glimt desember i fjor. «Jeg har spilt med Junker i 1,5 år nå. Han er en god fyr. Jeg mente alltid at det var han som fulgte etter meg fordi han kom til AC Horsens etter meg, han kom til Stabæk etter meg, men nå er det altså min tur til å følge etter han», sier Skytte med et smil.

Les: Toppkamper avlyst etter virus alarm

Tiltrekkende for Skytte
Skytte forteller at det er måten det spilles fotball på i Bodø/Glimt som gjør at han vil spille for klubben. «Jeg føler spillerstilen passer godt til meg. Det er et lag som skaper sjanser, og det er muligheter for meg å både score mål og ha assister. Det er for meg som spiller veldig tiltrekkende. Jeg tror også på klubben når de mener at de kan gjøre meg enda bedre.

Målet til Skytte er klart. «Det er å komme inn, lære laget å kjenne og finne min plass i vår spillestil. Deretter vil jeg gjøre det så godt at det åpner seg nye muligheter for meg. Jeg skal gi alt for Bodø/Glimt.»

Sportslig leder Aasmund Bjørkan forteller at Skytte er en veldig spennende spiller.

  • Han har en veldig spennende fysikk som vi tror vi kan videreutvikle. Han er en slepen, fysisk midtbanespiller som kommer til å bidra på mange områder. Han kan bekle hele midtbanen og de tre rollene i midtbaneleddet.

Styrket A-laget
Med en ny spiller på plass er A-laget styrket.

  • Spillerlogistikk er en løpende og kontinuerlig prosess. Vi leter alltid etter muligheter for å forsterke laget og gruppen ytterligere. Samtidig er det ingen tvil om at vi er i ferd med å få på plass en veldig slagkraftig tropp med spennende spillere som kommer til å pushe hverandre og hjelpe hverandre til å prestere godt, sier Bjørkan.
  • Vi jobber for å få inn en keeper. Om det skjer noe mer utover det, er vanskelig å si akkurat nå, avslutter den sportslige lederen.