Liker sine ledertyper og kapteinsemner.. (foto: arsenal, twitter)

Denne uken har ikke vært som andre i fotballens verden. Med et døgns mellomrom kunngjorde Jürgen Klopp og Xavi Hernandez de trekker seg som trenere. Når to av verdens største klubber samtidig skal ut på trenerjakt, skaper det en en helt spesiell dynamikk i markedet. For valget av ny Liverpool -og Barcelona-trener vil igjen påvirke klubbenes tropp. For Mikel Arteta åpner dette seg en mulighet på spillermarkedet.

Xavi uttalte tidligere i måneden han har oppfordret klubbledelsen å tilby Barcelona-kapteinen forlengelse utover sommeren 2024: -Jeg vil anbefale klubben å forlenge med Sergi Roberto. Det vet dere allerede. Han er viktig og kan spille i mange ulike posisjoner, sa Xavi. Nå er treneren, som jobbet for å ha med 31-åringen med videre i Barca-troppen, selv ferdig til sommeren.

LES: Ronny Deila med ferske Premier League penger kaster seg inn i kampen om supertalent Per-Mathias Høgmo løftet frem

Ifølge spanske Sport er kapteinen med solide 363 kamper i Barca-drakta en av Mikel Artetas favoritter, det spanske mediet hevder Arsenal-manageren håper klubben klarer å overtale Roberto om å fortsette karrieren på Emirates.

Nottingham Forest – Arsenal

Diario AS hevder Barcelona nå har tatt beslutningen om å ikke forlenge kapteinens kontrakt, dette betyr at døra står åpen for en free transfer-signering hos Arsenal – hvis forholdene fortsatt stemmer før neste sesong.

F7: Premier League-klubb signerer et av Norges største angrepstalenter