Tobias Borchgrevink Børkeeiet

Det er trolig bare et tidsspørsmål til Stabæk sitt midtbanetalent Tobias Borchgrevink Børkeeiet, ikke bare blir tatt ut når det er krise på landslaget, og blir sittende på benken, men faktisk får spille. Stabæk solgte Børkeeiet til danske Brøndby IF for 13 millioner kroner sommeren 2019 og nå går ferden videre til Lerkendal for et ukjent beløp.

Kjetil Rekdal som har overtatt tømmene i Rosenborg har ambisjon om å bygge laget opp til gammel storhet. – En måte å gjøre det er å signere spillere som er på vei opp. Tobias Børkeeiet som har signert en kontrakt som gjelder ut 2025 blir med det Rekdals første signering som hovedtrener for Rosenborg.

Les: Goal: Enighet om Vlahovic-overgang til ville 900 millioner

Det opplyser RBK på sine hjemmesider. Han er den første spilleren Kjetil Rekdal henter til klubben.

– Det er veldig deilig endelig å være på plass. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang, sier spilleren til RBK.no hvor du også kan se velkomstintervjuet.

Børkeeiet ankom Trondheim søndag kveld. Den 188 centimeter høye lysluggen kan spille både sentral midtbane og midtstopper.

– Jeg kommer som midtbanespiller. Kjetil og jeg er enige om at det er i den posisjonen jeg får ut mitt beste potensial og nivå. Jeg kommer til å gjøre mitt aller beste for å passe godt inn i den rollen i Rosenborg, sier han.

Bjørkeeiet får trøye nummer 8.

Børkeeiet står uten A-landskamper, men har vært veldig nær. I 1-1-kampen mot Østerrike høsten 2020 var Børkeeiet den eneste utespilleren på benken som ikke fikk et innhopp for det mye omtalte «nødlandslaget».