Markus Henriksen tilbake til Rosenborg. Foto: RBK.no

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Rosenborg har vist interesse for Markus Henriksen.

Overgangssagaen rundt Markus Henriksen nærmer seg slutten. Etter det vi forstår skal det bare være detaljer som gjenstår før 28-åringen kan bli presentert som RBK-spiller.

Detaljer gjenstår

Det var etter RBK-treningen lørdag at mye er bekreftet at han blir RBK-spiller. Etter veldig solide kilder er det visstnok bare legesjekken og de personlige betingelsene som gjenstår. Slik Sporten erfarer skal han nå ha sagt ja til å vende nesen hjemover til Trondheim og spill for Rosenborg.

LES: Markus Henriksen har bestemt seg i tolvte timen

– Jeg vet at Micke (Dorsin) har snakket med Markus i det siste, men jeg kommer nettopp fra trening og har ikke fått de siste siste oppdateringene, sa RBK-treneren i en SMS.

Fikk frist

Det var først TV 2 som erfarte at Markus Henriksen har lysten på å dra tilbake til Rosenborg. Senere ble det rapportert at han allerede skal ha vært i flere samtaler med Rosenborg-treneren Åge Hareide. Samtidig har hovedpersonen selv vært ut å sagt, at han gjerne kommer tilbake til Rosenborg.

Det betyr at Rosenborg har vunnet en dragkamp om Henriksens tjenester i konkurranse med blant andre Watford og en rekke Tyrkiske fotballklubber. Markus Henriksen kontrakt med Hull gikk ut tidligere denne sommeren og vil komme gratis til Rosenborg.

LES: Raufoss komet Snorre Strand Nilsen

28 år gamle Markus Henriksen spilte for Rosenborg fram til og med 2012-sesongen. Da ble han solgt til nederlandske AZ, før han i 2016 gikk til engelske Hull. Nå vender han altså tilbake til Trondheim og Lerkendal.