(c) Bilde: KFUM: Jørgen Isnes

Bergen har etter nå bare et «topplag», Åsane har denne høsten ikke akkurat sprudlet av fotballglede og overskudd, fra å snakke om å rykke opp til Eliteserien begynte samtalene å dreie seg om overlevelse i OBOS-Ligaen.

De havnet på Kvaliseringsplassen etter å ha tapt fire av de fem siste kampene. I PostNord avdeling 2 klarte KFUM på målforskjell å hanke inn kvalikplassen. – Det så virkelig ut til å gå Åsane og Mons Ivar Mjeldes vei etter første kamp på bortebane ledet de 2 – 1 foran dagens hjemmemøte mot KFUM

Det så klappet og klart ut for ny Obos-liga-kontrakt til Mons Ivar Mjeldes Åsane, da de ledet 3–1 sammenlagt etter første omgang. Så kom en utrolig snuoperasjon med tre mål fra «Kåffa» og dermed ble de sendt ned til nivå tre.

«Jeg har rykket både opp og ned før. Men det er klart, når man rykker ned, skuffer man mange, mange flere enn seg selv. Men vi fikk kampen dit vi ville og hadde egentlig full kontroll, så jeg skulle ønske at vi hadde klart å holde unna» sier Åsane-trener Mjelde til Eurosport

Alt virket som om Åsane skulle berge plassen, hadde med seg en komfortabel 2–1-seier fra borteoppgjøret på Ekeberg, og KFUM Oslo. (KFUM slo Fredrikstad ut i forrige kvalifiseringsrunde) – Feiringen blant hjemmepublikumet startet da Magnus Bruun-Hansen, sendte tangotrøyene opp i ledelsen etter et drøyt kvarter. Dermed så det ut til at Åsane kom til å beholde sin plass i Obos-ligaen, med komfortabel margin.

I andre omgang hadde noen i KFUM fått inspirasjon fra oven og klinte til med et spill som var opprykk verdig. I løpet av et kvarter, scoret Lars Olden Larsen og Moses Dramwi Mawa hvert sitt mål, som sørger for at stillingen ble 3-3 sammenlagt. – Og da det bare var 9 minutter igjen var Stian Sortevik knallsterk i feltet og i satte 3-1-målet i det lengste hjørnet. .

«Jeg er tom for ord. Jeg er utrolig stolt av spillergruppa. Det å snu det på den måten … for en prestasjon», sier «Kåffa»-trener Jørgen Isnes til Eurosport, og legger til at «i KFUM har vi troen».

Åsane rykker ned til PostNord-ligaen og KFUM Oslo rykker opp til Obos-ligaen.