(c) Bilde: IK Start: Kevin Kabran

Det var rimelig klart for de som har fulgt Kevin Kabran sin karriere at OBOS-Ligaen ikke er godt nok, nå har han signert for Viking.

«Jeg har hatt en fantastisk tid i Start»

Kevin Kabran, 27, kom til IK Start fra Brommapojkarna i 2018. Siden den gang er han blant annet lånt ut til Elfsborg, men han tilbrakte den siste sesongen i Start.

Les: Real Madrid-spiller turte ikke å spille for AC Milan

Start kunngjør på sine nettsider at Kabran er solgt til Viking Stavanger. Viking endte sjette i toppserien i fjor. 27-åringen har signert en treårskontrakt med klubben.

  • Jeg har hatt en fantastisk tid i Start, med både oppturer og nedturer. Selvfølgelig er minnet om flyttingen sterkest nå. Både jeg og laget gjorde det vi kunne for å sikre plassen, men dessverre lyktes vi bare ikke, sier Kabran til klubbens nettside.

Totalt var det tre mål og seks assist på 29 kamper i ligaen i fjor.

Kabran er Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims første signering som hovedtrenere, og Jensen sier de er svært tilfreds med å ha fått lokket svensken til Stavanger.

– Veldig fornøyd med å få Kevin om bord. Vi får inn en spennende spiller med gode offensive kvaliteter, som har fart, er god i en mot en-situasjoner, jobber hardt og er god i presspillet. Med andre ord en som vil passe fint inn i vår spillestil og vår gruppe, forteller Jensen.

I Start har Kabran for det meste spilt på ventrekanten. Etter at Zymer Bytyqi forlot Viking er det et tomrom å fylle nettopp der. Men han er aktuell i flere offensive roller.

– Han kan egentlig konkurrere på samtlige posisjoner i angrep, påpeker Jensen, før han legger til at spilleren nok selv vil foretrekke å ligge ute til venstre.

Les: Kevin de Bruyne ute med lei skade

Uforløst potensial
I 2020 sørget Kabran for tre scoringer og seks målgivende for Start i Eliteserien. Jensen sier at de mener det ligger et uforløst potensial i spilleren, som kommer til mange sjanser, men sliter litt med å omsette dem til mål.

– Det håper vi at vi skal hjelpe ham med, sier Viking-treneren.

Kabran vil være klar når laget begynner å trene med ball på SR-Bank Arena torsdag neste uke.

Scoret på SR-Bank Arena
Kevin Kabran kommer altså fra Start. 27-åringen kom til sørlandslaget før 2018-sesongen etter storspill i Brommapojkarna, hvor vår gode venn Kjell Jonevret i sin tid kom til Viking fra.

Da Start rykket ned, gikk Kabran på lån til Elfsborg i Allsvenskan. Der spilte han vårsesongen 2019 før han returnerte til Kristiansand og var med på å rykke opp til Eliteserien med gultrøyene.