Bilde: Aafk: Sten Grytebust

Den 32 år gamle keeperveteranen Sten Grytebust har OB, FC København og Velje. – Nå etter syv år i Danmark går turen hjem til Sunnmøre og Aalesund.

 • «Det betyr veldig mye å komme tilbake, for det er her det hele startet. Jeg har hatt noen gode år ute, og det var på tide å komme tilbake og bidra for AaFK igjen» sier Grytebust til klubbens sider.
 • Grytebust var en del av klubben fra 2008 til 2016. Og i Norge var ikke andre klubber aktuelle for Ellingsøy-gutten.

Les: Verdens største TV-show har selvfølgelig også verdens største pause-program

 • «I Norge er det AaFK som er min klubb, og jeg spilte der fra jeg var 15-16 år, så jeg har veldig mange kamper i Eliteserien med dem. Nå har jeg fått mer erfaring, og det passer bra at det er en fin entusiasme og go rundt laget og klubben. Nå er de tilbake i Eliteserien, så da ble det en god match»
 • Jeg har i hele karrieren sagt at jeg ikke utelukker noe, men når AaFK viste den interessen for meg, så var valget enkelt.
  I tillegg til å levere varene mellom stengene, håper han å bidra inn mot andre spillere i klubben.
 • «Først og fremst ønsker jeg å bidra som keeper og håper å være med å skape god resultater. Jeg har vært med i landslaget i en årrekke og spilt for gode klubber i Danmark, så jeg er sikker på at jeg både som person og fotballspiller har lært mye som jeg kan lære videre. Forhåpentligvis kan jeg være med å bidra inn mot de unge spillere også».

Grytebust er ikke i tvil om hva han ser mest frem til.

 • Det å få møte supporterne igjen, er kanskje det som jeg gleder meg mest til. Det blir flott å møte dem, alle de frivillige og alle andre som bidrar i og rundt klubben, sier 32-åringen.

Les på Helsesjefen: En ekstra times søvn kan hjelpe overvektige til å spise mindre


 • Da muligheten for å signere keeperen dukket opp, var AaFK veldig klar på å få han inn portene på Color Line Stadion.
 • Når Sten nå er tilgjengelig, og motivert for å flytte hjem og bidra med sin kompetanse, som spiller og person, til at AaFK skal ta nye steg, så er det en «no-brainer» for oss, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Han mener statusen på keeperteamet i klubben er svært bra i norsk målestokk.

 • Vi har for så vidt jobbet med Sten over tid, og det har vært naturlig når vi har sett at det kan være realistisk og en god løsning for begge parter. Vi har visst at vi trengte minst en keeper til etter at Andreas valgte å gi seg. I tillegg er Mike i opptrening etter operasjon. Med denne signeringen er jeg trygg på at vi har et av de beste, om ikke det beste, keeperteamet i Norge. Dette teamet vil være med på å sette standarden både i treningshverdagen og i våre kamper, og det er viktig for at vi skal ta de stegene vi ønsker de kommende to-tre årene.
 • Flere år i seg
  Signeringen av Grytebust er akkurat av den typen AaFK ønsker. En hjemvendt sønn. Og de håper det blir flere i årene som kommer.
 • Han har utviklet seg til å bli en landslags- og topp internasjonal keeper gjennom å ha gått gradene i Ellingsøy og AaFK, og kommer hjem for å bidra med all den erfaringen han har fått på reisen. En fantastisk historie, og et godt bilde på hvordan et løp for en ambisiøs sunnmørsk fotballspiller skal være, sier Melland.

Det er flere eks-spillere som spiller utenlands og de er hjertelig velkommen tilbake til Color Line Stadion når de vender hjem til Norge.

 • Vi har god dialog med lokale spillere som har tatt steget ut av klubben. Vi ønsker jo disse tilbake til AaFK så snart det er mulig under forutsetning av at de fortsatt har den rette motivasjonen og noe å bidra med. Vi er trygge på at Sten har flere år i seg som keeper på høyt nivå.