Keeper og kaptein Morten Nergaard gir seg på topp

394
Morten Nergaard

Elverums keeper Morten Nergaard (31) gir seg som håndballspiller. Han har tenkt til å fullføre det som er klubbens beste sesong gjennom tidene. Nergaard er ikke bare keeper han er også kaptein. 

Det er ikke akkurat et synkende skip kapteinen nå forlater. Elverum gjør det skarpt både her hjemme og ute i Europa. – Klubben leder Gruppe D i Champions League og ligger han til å nå sluttspillet for første gang.

Les: Ligue 1s mest verdifulle spiller om overgang til Premier League

Han har vært helt avgjørende i flere av Elverums seiere i mesterligaen i år, han skaper en trygghet både som kaptein og keeper. Resten av laget tør mer og briljerer når de vet Morten Nergaard passer ryggen deres. Alexander Ørjevik Westby er et eksempel på dette, han ble tidligere i dag kåret til rundes beste i hele Champions League.

Les på F7: Nå kan vi vel slutte å handle med Saudi Arabia

.

Morten Nergaard har hatt den høyeste redningsprosenten i det som har blitt en «dødens gruppe» i mesterligaen. Det har vært intense samtaler med klubben en god stund nå, men det har ikke kommet til en løsning.

«Jeg har valgt å legge opp etter denne sesongen fordi jeg mangler motivasjon. Jeg har mer ambisiøs når det kommer til en mulig jobbkarriere etter håndballen, så jeg føler det er på tide å gjøre noe annet enn å bare spille håndball» sier Nergaard.

Men hva han skal gjøre når sesongen er over vet han ikke, for planene er ikke klare ennå, sier han. Det blir spennende å se hva som skjer videre, sier han.

«Jeg vil også få mer tid sammen med familien min og barna mine, og det gleder jeg meg veldig til»

Trener Michael Apelgren sier at han kommer til å savne ham både som keeper og lederskikkelse.  «Men beslutningen hans var ikke overraskende. Vi jobber jo tett sammen, og det har på en måte ligget i luften av dette skulle bli hans siste sesong».