Filip Jörgensen

Den 21 år gamle keeperen Filip Jörgensen dras i alle retninger etter han opplever stor suksess i La Liga som lagkamrerat til Alexander Sørloth i Villarreal. – Han er den med flest redninger i La Liga denne sesongen. (118)


Filip Jörgensen er født i Lomma i Skåne og fikk store deler av sin fotballutdanning i Malmö FFs akademi (mellom 2008 og 2014, samt 2015 og 2016), før han flyttet til Spania og spilte for Mallorca og gikk så Villarreal.

HITC skriver at Arsenal, Manchester City og Liverpool har fått opp øyene for Filip Jörgensen. – Du ser under noen av redningene som har gjort at storklubber har latt seg imponere.

Les: Liverpool går for Sporting duo uavhengig av hva som skjer med Amorim

21-åringen har representert Sverige på U16- og U17-nivå, men har siden gått over til å representere farens hjemland Danmark. Der har han spilt seks landskamper på U21-nivå.

John Dahl Tomasson har uttalt at det svenske fotballforbundet undersøker om de kan lokke Jörgensen til å representere det svenske landslaget, til tross for at det danske forbundet har annonsert at målvakten er låst i Danmark.

Jörgensen imponert i Villarreal i løpet av sesongen og er nå klubbens førstekeeper. Og innsatsen hans har fått europeiske klubber til å åpne øynene for ham, med Newcastle, Dortmund og Juventus på tribunen sammen med Arsenal, Manchester City og Liverpool. – Og mens de sitter der og noterer har de fått med seg at Alexander Sørloth banker inn mål og med 14 scoringer er på 6.plass på La Liga sin toppscorerliste.

Les: En retur til Johan Cruyff ArenA vil være et skritt tilbake

Jörgensen har spilt 30 kamper for Villarreal denne sesongen og trives, det spørs om han ønsker å bytte til en av de store som er på jakt etter en ny reservekeeper.