Det er håp i hengende snøre etter at Kåre Vedvik ble signert av NFL-klubben  Cincinnati Bengals. Han var på prøvespill og har blitt en del av lagets såkalte treningstropp. 

Det er en lang historie med mange nedturer som startet med at Vedvik landet kontrakt for sesongen 2018/2019 med Baltimore Ravens hvor han spilte sin første treningskamp i august 2018.  Samme dag som troppen for den kommende sesongen skulle offentliggjøres, ble Vedvik overfalt og ranet i et nabolag i Baltimore. Han ble dermed utelatt fra den endelige sesongtroppen på 53 spillere, men ble plassert på lagets skadeliste. Det ble ingen kamper på han den sesongen.

Les: Kongsvinger har latt seg inspirere av Vatikanet

Før starten på neste sesong ble Vedvik hentet til Minnesota Vikings, men svakt spill i to treningskamper førte til at han ble stående uten kontrakt. New York Jets benyttet seg av muligheten og hentet Vedvik og han fikk spilletid i sesongens første offisielle kamp. Svakt spill førte til at han ble fristilt fra kontrakten med Jets allerede etter én kamp.

Nå er Kåre Vedvik en del av lagets treningstropp, men kan både bli aktivert for spill av Bengals – eller bli «stjålet» av et annet lag som ønsker å bruke ham.

«Jeg skal bare fortsette å jobbe hardt å gjøre mest ut av de mulighetene jeg får», skriver 25-åringen i en SMS til VG tirsdag.

Han har sin første mulighet til å imponere hovedtrener Zac Taylor på trening onsdag. Cincinnati Bengals spiller mot Miami Dolphins 22. desember, men det er ikke forventet at nordmann får spilletid da.