(c) Bilde:FK Haugesund. Benjamin Karamoko.

FK Haugesund holdt på å gi opp i konkurransen om Benjamin Karamoko. Rosenborg nektet for at de var interresert, mens klubbledelsen i Haugesund lenge var overbevist om at slaget var tapt. Ingen i Norge kan hamle opp med økonomien til Rosenborg.

For noen minutter siden satte  22 år gamle ivorianeren navnetrekket sitt på en kontrakt som binder han til FK Haugesund de tre neste årene. Midtstopperen som opprinnelig kommer fra Paris har tilbragt mesteparten av karrieren i Saint-Etienne og står med tre offisielle kamper for A-laget til den franske klubben.

Les: Han trener med Haugesund og Rosenborg benekter interesse

Forsvarsspilleren har også tilbragt en sesong på utlån til US Creteil samt representert Elfenbenskysten på U23-nivå.

– Glad for å være her
Karamoko er tilfreds med at alle detaljer nå er avklart og at fremtiden ligger i FK Haugesund.

– Det er veldig fint at alt er på plass. Dette er et spennende steg for meg og et riktig skritt å ta videre i karrieren. Jeg vet ikke veldig mye om norsk fotball, men spillet er universelt og jeg er trygg på at jeg rimelig raskt skal tilpasse meg måten å spille på her i FK Haugesund, sier fransk-ivorianeren som beskriver seg selv som en ledertype ute på banen.

Benjamin Karamoko trente med FK Haugesund under den ukeslange treningsleiren i Marbella i slutten av februar og spilte også i treningskampen mot Kristiansund (seier 1-0) i løpet av oppholdet. Han var siden på besøk i Haugesund for å se på forholdene.

Eirik Horneland har ventet tålmodig i påvente av at midtstopperen skulle bli FKH-spiller.

– Veldig deilig at vi har fått Benjamin på plass. Han tilfører oss både kvalitet og gir oss flere alternativer i komponeringen av mannskapet. Vi så raskt at dette var en kvalitetsspiller da han trente med oss i Spania, sier FKH-treneren i anledning klubbens nye signering.

Karamoko vil få tildelt drakt nummer tre og vil ventelig være spilleklar til oppgjøret mot Bodø/Glimt på Aspmyra 2. april.

Sjekk ut oddsen