Og da han begynte å snakke til Sneijder trengte de ikke lenger ord.

Wesley Sneijder som nå er 34 år gammel lever livets glade dager i qatarske klubben Al-Gharafa Sports Club og casher inn på sitt navn der nede i sanddynene.

Nederland som har hentet inn managerlegenden Ronald Koeman og gitt han oppgaven å bygge laget opp igjen til gammel storhet, satser på yngre krefter, samtidig som han har ønsket å trekke på den ekstreme erfaringen til Wesley Sneijder.

Allerede å vår var det slutt egentlig, men han har blitt med frem til nå på den nye landslagssjefens ønske.

Les: Har vunnet 82 verdenscup renn, skal ta mist fire til før hun legger opp

Nederlands kaptein Wesley Sneijder har bare en landskamp igjen. Den spilles «hjemme» i Nederland mot Peru. -Landslagssjef Ronald Koeman tok fredag ut troppen til kampen i Amsterdam, som vil benyttes til å ære og takke av Sneijder.

«Det blir siste gang Sneijder er i landslagstroppen. Torsdag avslutter han sin karriere for «Oranje» med sin 134. landskamp» heter det i en pressemelding fra Nederlands fotballforbund.

For de som behersker nederlandsk her oppsummerer Sneijder sine 16 år i orange.

Sneijder går ut av troppen før nasjonsligakampen mot Frankrike noen dager senere.

34-åringen var i sin tid en av verdens beste playmakere. Han spilte blant andre for Ajax, Real Madrid og Inter. På sin 33-årsdag i fjor sommer slo han Edwin van der Sars nederlandske rekord på 130 landskamper.

I 2010 scoret han fem mål på Nederlands vei til VM-finale, deriblant begge mot Brasil i kvartfinalen og ett mot Uruguay i semifinalen.

Koeman er i ferd med å forynge det nederlandske landslaget som måtte bli hjemme fra både forrige EM og sommerens VM.

I troppen er blant andre Ajax-stortalentet Frankie de Jong og klubbens 19-årige kaptein Matthijs de Ligt.