Det er allerede klart at Inter Milan ikke har klart å få unntak fra regelen som hindrer Christian Eriksen for å spille i Italia. Etter hjertestansen i EM-kampen mot Finland tilbake i juni, har Christian Eriksen fått implantert et ICD-apparat, som fungerer som en avansert pacemaker.

Han skal være i god form og har lyst til å spille fotball igjen kanskje allerede fra januar måned. – I forbindelse med klubbens fremleggelse av sitt regnskap står Christian Eriksen med en bokført verdi på 180 millioner kroner. Denne verdien blir trolig skrevet ned ettersom de ikke har oversikt over «skadens omfang»

Les: Tottenham girer opp for å snappe Ligue 1 komet foran nesa til Bayern München

Inter Milan sier følgende: – «Selv om spillerens nåværende tilstand ikke lever opp til kravene for å spille i Italia, kan det i stedet oppnås i andre land hvor spillere kan fortsette konkurranseaktivitet»

Inter Milan er samstemte i at de ønsker seg Christian Eriksen tilbake, hvis det er mulig, et alternativ som skal være diskutert er en billig låneavtale til gamleklubben Odense mens de kjemper om unntak eller endring av reglene i Italia.

Football Italia skriver at Inter også bekrefter at klubben kan vurdere å «gå videre med et salg av spillere til en utenlandsk klubb der de nåværende omstendighetene ikke utelukker muligheten for å oppnå valgbarhet».

Les: Simon Kjær har bestemt seg for å bli

29 år gamle Eriksen har kontrakt ut 2024 i Inter Milan.

Eriksens agent, Martin Schoots, har reagert på klubbens kunngjøring. Det gjør han i en tekstmelding til TV 2 Sport, der han skriver at alle spillere har en bokført verdi, og at Eriksen derfor teknisk sett fortsatt har den, da han er på kontrakt med Inter.

Schoots kommer også med en status som den danske stjernen.

«Christian har det bra. Han tilbringer mye kvalitetstid med familien og er i god form. Når det kommer nyheter, vil det bli formidlet»